REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Anita Rosato dla warszawskiego hotelu Sheraton

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 07 mar 2014 10:34
Anita Rosato dla warszawskiego hotelu Sheraton
Hotel Sheraton w Warszawie
Anita Rosato dla warszawskiego hotelu Sheraton
Anita Rosato dla warszawskiego hotelu Sheraton
Anita Rosato dla warszawskiego hotelu Sheraton

W warszawskim hotelu Sheraton odrestaurowano część bankietową. Projekt modernizacji objął salę balową, foyer oraz wszystkie sale konferencyjne. Za koncept architektoniczny odpowiedzialna była słynna architektka – Anita Rosato, specjalizująca się w projektowaniu wnętrz najbardziej luksusowych hoteli świata, w tym warszawskiego hotelu Bristol.

REKLAMA

Zadaniem Anity Rosato było wprowadzenie przytulnej atmosfery oraz nadanie indywidualnego charakteru centrum konferencyjnemu, tak aby stanowiło ono wygodne środowisko zarówno dla spotkań biznesowych, jak i organizacji eleganckich gal i przyjęć.

W tym celu Anita Rosato postawiła na kompozycję nowoczesnych wzorów i faktur. Paletę nasyconych śliwek i intensywnych czerwieni podkreślono kolorami miodu i szafranu. Podłoga pokryta jest dywanem, którego wzór został specjalnie zaprojektowany dla warszawskiego hotelu Sheraton. "Kropkę nad i" tego projektu stanowi eleganckie oświetlenie, nowoczesny i interaktywny system informacyjny (digital signage) oraz dzieła sztuki wyselekcjonowane osobiście przez Anitę Rosato.

Jak informują przedstawiciele hotelu, w nowej odsłonie sale konferencyjne prezentują się współcześnie i bardzo elegancko.

Zrewitalizowane sale bankietowe stanowią idealne miejsce na organizację zarówno przyjęć weselnych, ważnych gal, jak i spotkań firmowych. Do dyspozycji gości hotel oddaje 11 sal konferencyjnych, które rozmieszczone są na powierzchni ponad 1100 mkw. Niewątpliwym atutem hotelu jest ogromna sala balowa o powierzchni 500 mkw. z dużym i funkcjonalnym foyer, otoczona mniejszymi salami bankietowymi. Dzięki takiej konfiguracji na parterze hotelu w spotkaniu może wziąć udział nawet 550 osób. W hotelu znajdują się również mniejsze sale, w których zorganizować można bardziej kameralne konferencje.

Wraz z renowacją powierzchni bankietowej szef kuchni – Artur Grajber wprowadził nową koncepcję menu bankietowego i przerw kawowych.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.