REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Anita Rosato dla warszawskiego hotelu Sheraton

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 07 mar 2014 10:34
Anita Rosato dla warszawskiego hotelu Sheraton
Hotel Sheraton w Warszawie
Anita Rosato dla warszawskiego hotelu Sheraton
Anita Rosato dla warszawskiego hotelu Sheraton
Anita Rosato dla warszawskiego hotelu Sheraton

W warszawskim hotelu Sheraton odrestaurowano część bankietową. Projekt modernizacji objął salę balową, foyer oraz wszystkie sale konferencyjne. Za koncept architektoniczny odpowiedzialna była słynna architektka – Anita Rosato, specjalizująca się w projektowaniu wnętrz najbardziej luksusowych hoteli świata, w tym warszawskiego hotelu Bristol.

REKLAMA

Zadaniem Anity Rosato było wprowadzenie przytulnej atmosfery oraz nadanie indywidualnego charakteru centrum konferencyjnemu, tak aby stanowiło ono wygodne środowisko zarówno dla spotkań biznesowych, jak i organizacji eleganckich gal i przyjęć.

W tym celu Anita Rosato postawiła na kompozycję nowoczesnych wzorów i faktur. Paletę nasyconych śliwek i intensywnych czerwieni podkreślono kolorami miodu i szafranu. Podłoga pokryta jest dywanem, którego wzór został specjalnie zaprojektowany dla warszawskiego hotelu Sheraton. "Kropkę nad i" tego projektu stanowi eleganckie oświetlenie, nowoczesny i interaktywny system informacyjny (digital signage) oraz dzieła sztuki wyselekcjonowane osobiście przez Anitę Rosato.

Jak informują przedstawiciele hotelu, w nowej odsłonie sale konferencyjne prezentują się współcześnie i bardzo elegancko.

Zrewitalizowane sale bankietowe stanowią idealne miejsce na organizację zarówno przyjęć weselnych, ważnych gal, jak i spotkań firmowych. Do dyspozycji gości hotel oddaje 11 sal konferencyjnych, które rozmieszczone są na powierzchni ponad 1100 mkw. Niewątpliwym atutem hotelu jest ogromna sala balowa o powierzchni 500 mkw. z dużym i funkcjonalnym foyer, otoczona mniejszymi salami bankietowymi. Dzięki takiej konfiguracji na parterze hotelu w spotkaniu może wziąć udział nawet 550 osób. W hotelu znajdują się również mniejsze sale, w których zorganizować można bardziej kameralne konferencje.

Wraz z renowacją powierzchni bankietowej szef kuchni – Artur Grajber wprowadził nową koncepcję menu bankietowego i przerw kawowych.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY