REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Biuro z nutą ekologicznych trendów

  • Autor: Publikator
  • 11 gru 2015 10:01
Biuro z nutą ekologicznych trendów
Jednym z wymogów klienta było stworzenie dużej liczby meetingroomów oraz co najmniej dwóch sal konferencyjnych z możliwością łączenia w jedną. Takie dwie sale, konferencyjne zlokalizowane zostały w strefie wejścia i dodatkowo zaakcentowane designerskimi lampami marki Vibia, fot. Ewa Motylewska Photography
Biuro z nutą ekologicznych trendów
Biuro z nutą ekologicznych trendów
Biuro z nutą ekologicznych trendów
Biuro z nutą ekologicznych trendów
Biuro z nutą ekologicznych trendów
Biuro z nutą ekologicznych trendów
Biuro z nutą ekologicznych trendów
Biuro z nutą ekologicznych trendów

Pracownia TiM Grey Interior Design w użyteczny design ubrała ponad 2000 mkw. powierzchni biurowej dla oddziału amerykańskiej korporacji NCR.

REKLAMA

Chcieliśmy stworzyć miejsce przyjazne osobom będącym tam na co dzień, ale też pracownikom innych oddziałów NCR, którzy często odwiedzają warszawskie biuro, będąc w podróżach służbowych. Stąd idea hot desk – czyli miejsc do pracy, które można w łatwo i szybko zmieniać i organizować - mówią projektanci Tomek Motylewski i Marek Bernatowicz.

Biuro mieści się w kompleksie The Park Warsaw przy ulicy Krakowiaków 32 w Warszawie. - Poprzednia lokalizacja była przy ulicy Wołoskiej 3 – był to dość mocno zakorkowany obszar tej części Warszawy, stąd zmiana lokalizacji była konieczna - nadmienia Dariusz Szerszeń, Office Procurement, Project Manager w projekcie The Park Warsaw, NCR. Jak wspomina, w starej placówce mieścili się przez ponad 18 lat. - Zarząd NCR Polska chciał czegoś świeżego, na czasie oraz nowoczesnego z lekką nutą trendów ekologicznych. Przy wyborze nowej lokalizacji braliśmy przede wszystkim pod uwagę: dobrą lokalizację i połączenie z lotniskiem. Kolejnym istotnym czynnikiem, który przyczynił się do wyboru tego miejsca, były stawki cenowe, które zaproponował deweloper - mówi Szerszeń.

W poprzedniej lokalizacji pracownicy przebywali w pomieszczeniach kilkuosobowych. - Obawialiśmy się, że „pójście” w typowy open space może być przez nich trudne do zaakceptowania. Postawiliśmy ciężkie zadanie przed architektami, a ci spisali się na medal - podkreśla Szerszeń.

Po środku open space'a została zlokalizowana wyspa w postaci miejsca technicznego oraz dwóch kuchni w tzw. lustrzanych odbiciach. - Postawiliśmy na tzw. widoczną ekologię. W biurze pojawiły się trzy ścianki z mchu ekologicznego, antyalergicznego. Zdecydowaliśmy się też na delikatność materiałów i kolorystykę pastelową, weselszą, ale niemęczącą - mówi Szerszeń.

Nazwa obiektu: NCR Polska
Lokalizacja: The Park Warsaw, Warszawa
Inwestor: NCR Polska
Projekt: studio projektowe TiM Grey Interior Design
Powierzchnia: ponad 2000 mkw.
Realizacja projektu: 2014 rok

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY