REKLAMA
PARTNER PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Bryła Nanfung Complex złożona z poziomych, szklanych plastrów

  • Autor: A'Design Award
  • 29 kwi 2014 14:23
Bryła Nanfung Complex złożona z poziomych, szklanych plastrów
Nanfung Complex, fot. A'Design Award
Bryła Nanfung Complex złożona z poziomych, szklanych plastrów
Bryła Nanfung Complex złożona z poziomych, szklanych plastrów
Bryła Nanfung Complex złożona z poziomych, szklanych plastrów
Bryła Nanfung Complex złożona z poziomych, szklanych plastrów

Kompleks łączący w sobie funkcje hotelową, handlową i wystawienniczą został wyróżniony złotą nagrodą konkursu A'Design Award. Ciekawa bryła budynku została doceniona w kategorii Architektura, Budynki, Konstrukcje.

REKLAMA

Autorem projektu architektonicznego kompleksu Nanfung jest międzynarodowe biuro Aedas. Projekt zdobył złoto w konkursie A'Design Award, w kategorii Architektura, Budynki, Konstrukcje. Nanfung Complex mieści się w Guangzhou w Chinach. 

Pionowe plasterki, z jakich złożona jest bryła budynku, są podtrzymane przez wieżę środkową, która w zamyśle projektantów jest łącznikiem miejsc, nawet różnych krańców budynku. Cały kompleks skąłda się z dwóch budynków, wyższego i niższego.

Nanfung Complex, dzięki niebanalnej bryle, zdaje się być ciagle w ruchu. W kompleksie znajduje się 5 gwiazdkowy hotel, centrum wystawiennicze i handlowe. Powierzchnia całkowita kompleksu to 233 000 mkw. Wyższy budynek ma 123 m wysokości. 

 



Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY