REKLAMA
PARTNER PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Centrum w stylu skandynawskim. Przed nami otwarcie Centrum Franowo w Poznaniu

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 26 wrz 2017 12:46
Centrum w stylu skandynawskim. Przed nami otwarcie Centrum Franowo w Poznaniu
Centrum Franowo fot. mat. prasowe
Centrum w stylu skandynawskim. Przed nami otwarcie Centrum Franowo w Poznaniu
Centrum w stylu skandynawskim. Przed nami otwarcie Centrum Franowo w Poznaniu
Centrum w stylu skandynawskim. Przed nami otwarcie Centrum Franowo w Poznaniu

W Poznaniu zostanie otwarte Centrum Franowo. To przyjazne miejsce zakupów i spotkań w popularnej dzielnicy handlowej w Poznaniu, mieszczące się tuż obok sklepu IKEA. Budowa nowego centrum handlowego trwała 15 miesięcy, a koszt inwestycji wyniósł 100 mln złotych.

REKLAMA

Część handlowo-usługowa Centrum Franowo to 7,5 tys. mkw. GLA, natomiast cześć biurowa ma powierzchnię 8 tys. mkw. Do centrum, zlokalizowanego w dzielnicy Nowe Miasto, łatwo dostać się zarówno samochodem jak i komunikacją miejską. Klienci mogą korzystać z przestronnego parkingu naziemnego na 520 aut, a w weekendy do ich dyspozycji oddanych zostanie kolejnych 330 miejsc na parkingu podziemnym. W Centrum Franowo znajdą się 33 lokale handlowe i usługowe. W Centrum Franowo pod jednym dachem mieszczą się m.in. Piotr i Paweł, Media Expert, Martes Sport, Pepco, i Hendi. Natomiast pod koniec października do użytku zostanie oddana powierzchnia biurowa, w której pracę znajdzie nawet tysiąc osób.

- Franowo na stałe wpisało się w świadomość zakupową poznaniaków – pierwsza galeria powstała w tym miejscu ponad 20 lat temu. Nowy obiekt, który dziś otwieramy, ze względu na dogodną lokalizację umożliwi mieszkańcom Poznania i okolic zrobienie szybkich i wygodnych zakupów w przyjaznej, dobrze zaaranżowanej przestrzeni – mówi Andrzej Smejda, manager projektu w IKEA Centres.

Obok Centrum Franowo działa sklep IKEA. Samo centrum zostało zaprojektowane w stylu skandynawskim, charakteryzującym się jasnymi barwami, zastosowaniem naturalnych materiałów i maksymalnym wykorzystaniem światła dziennego. Taki miks sprawi, że miejsce będzie przyjazne dla odwiedzających klientów oraz pracowników

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY