REKLAMA
PARTNER PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Chillout w restauracjach hoteli Novotel grupy Orbis

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 26 sie 2014 16:58
Chillout w restauracjach hoteli Novotel grupy Orbis
Novotel Warszawa Centrum, restauracja Novo Square

Grupa hotelowa Orbis S.A wprowadziła nowy koncept gastronomiczny w hotelach Novotel. W restauracji Novo Square w hotelu Novotel Centrum Warszawa zmienił się wystrój - aranżacja wnętrza jest teraz niezobowiązująca, wręcz chilloutowa.

REKLAMA

- Wprowadzenie nowego konceptu gastronomicznego to próba odpowiedzenia sobie na pytanie - dlaczego klienci hotelowi coraz rzadziej korzystają z usług gastronomii w hotelu, pomijając oczywiście śniadania – mówi Ireneusz Węgłowski, Wiceprezes Zarządu Orbis S.A.

- Proszę pamiętać, że większość naszych hoteli jest w centrach miast więc dostęp do różnych restauracji jest bardzo łatwy. Jedną z odpowiedzi było to, że restauracja hotelowa kojarzyła się od lat ze sztywną, oficjalną atmosferą. Miał na to wpływ głównie wystrój – zarówno stroje kelnerów, białe obrusy, sztywno ułożone serwetki. Jest to już coraz mniej popularne, klienci szukają miejsc, w których atmosfera jest przyjazna, a nawet chilloutowa, luźna… która pozwala czuć się swobodnie, a jednocześnie zachowuje wysoki poziom serwisu. Często chodziło tu po prostu o zmianę aranżacji, czyli zdjęcie tej sztywnej otoczki. Pół roku temu zrobiliśmy to samo w hotelu Sofitel Warsaw Victoria – mówi Marcin Szewczykowski, CFO Orbis S.A.

- Facelifting restauracji, czyli zmiana ich wyglądu wiąże się z niewielkimi kosztami. Cały koncept polegał na ociepleniu atmosfery. Ludzie, którzy znają się na gastronomii i widzą trendy na rynku, wykorzystali te trendy w naszych hotelowych restauracjach – mówił Ireneusz Węgłowski. - Zespół, który powstał przy Novotel Airport pracował kilka miesięcy nad przygotowaniem zarówno nowych kart dań, jak i nowej koncepcji wizualnej. Nowy koncept musiał być spójny wizualnie, przyjazny dla klientów hotelu – dodaje.

Koncepcja jest autorska – wymyślona przez osoby pracujące w hotelach Novotel – są to dyrektorzy hoteli i szefowie gastronomii. Natomiast przy wystroju wnętrz Orbis współpracował ze studiem Tremend, z którym współpracuje od lat przy tego typu projektach.

Dodatkową zmianą w ofercie gastronomicznej sieci Orbis jest stosowanie w restauracjach zdrowej żywności.

Koncepcja Novo2 to druga po Winestone koncepcja gastronomiczna wprowadzona przez sieć Orbis do swoich hoteli.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY