REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Ecophon Forbo
×

Szukaj w serwisie

Drewno, cegła i szkło. Biuro Elektror w zupełnie nowej odsłonie

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 10 mar 2016 09:01
Drewno, cegła i szkło. Biuro Elektror w zupełnie nowej odsłonie
fot. WiD studio – wnętrze i detal Dorota Chmielnicka
Drewno, cegła i szkło. Biuro Elektror w zupełnie nowej odsłonie
Drewno, cegła i szkło. Biuro Elektror w zupełnie nowej odsłonie
Drewno, cegła i szkło. Biuro Elektror w zupełnie nowej odsłonie
Drewno, cegła i szkło. Biuro Elektror w zupełnie nowej odsłonie
Drewno, cegła i szkło. Biuro Elektror w zupełnie nowej odsłonie
Drewno, cegła i szkło. Biuro Elektror w zupełnie nowej odsłonie
Drewno, cegła i szkło. Biuro Elektror w zupełnie nowej odsłonie
Drewno, cegła i szkło. Biuro Elektror w zupełnie nowej odsłonie
Drewno, cegła i szkło. Biuro Elektror w zupełnie nowej odsłonie

Projektowane pomieszczenia biurowe miały pełnić funkcję reprezentacyjną dla polskiego oddziału firmy Elektror. Aranżacją wnętrza zajęła się pracownia WiD studio – wnętrze i detal Dorota Chmielnicka.

REKLAMA

- Sala konferencyjna jest pomieszczeniem przechodnim prowadzącym do gabinetu, dlatego istotnym było zaproponowanie rozwiązania, które pozwoliłoby na wydzielenie przestrzeni komunikacji prowadzącej do gabinetu, bez optycznego pomniejszenia przestrzeni tej sali. Udało się nam uzyskać ten efekt poprzez zastosowanie szklanej ściany z drzwiami przesuwnymi, co pozwala na bezkolizyjną komunikację - wspomina architekt Dorota Chmielnicka.

Jak dodaje architekt, istotnym do rozwiązania problemem, było również zaproponowanie zabudów meblowych pozwalających na pozbycie się mebli wolnostojących o dość przypadkowym charakterze.

- We wnętrzach zastosowano naturalne materiały (drewno, cegła i szkło), miało być elegancko, ale nie za surowo, z nawiązaniem do przemysłowego charakteru firmy. Doskonale widać ten kontekst w gabinecie, gdzie jako dekoracja wykorzystaliśmy okno z widokiem na halę produkcyjną - podkreśla architekt i dodaje, że podczas realizacji projektu starano się wykorzystać istniejące elementy podłóg i stolarki.

Przy realizacji projektu, pracownia współpracowała z firmami Kinnarps (meble, sufity,oświetlenie, przeszklenia) oraz Parkett Service (podłogi, drzwi).

Inwestor: Elektror w Chorzowie

Projekt: WiD studio – wnętrze i detal Dorota Chmielnicka

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.