REKLAMA
PARTNER PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Efektywna przestrzeń do pracy

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 02 cze 2014 10:05
Efektywna przestrzeń do pracy
Efektywna przestrzeń do pracy
Efektywna przestrzeń do pracy
Efektywna przestrzeń do pracy
Efektywna przestrzeń do pracy
Efektywna przestrzeń do pracy
Efektywna przestrzeń do pracy
Efektywna przestrzeń do pracy
Efektywna przestrzeń do pracy
Efektywna przestrzeń do pracy
Efektywna przestrzeń do pracy
Efektywna przestrzeń do pracy
Efektywna przestrzeń do pracy
Efektywna przestrzeń do pracy
Efektywna przestrzeń do pracy
Efektywna przestrzeń do pracy

Projekt przygotowany przez pracownię TiM Grey łączy ideę przewodnią projektu, a więc to, co mechaniczne w NCR z tym, co ekologiczne i naturalne. Powstanie w ten sposób efektywna, ale i efektowna, przestrzeń biurowa.

REKLAMA

Projekt dla NCR powstał w pracowni TiM Grey i będzie zrealizowany w 2014 r. Powierzchnia biura, które wymagało aranżacji to 2000 mkw.

Inwestor, firma NCR, poprzez kolory znajdujące się w Corporate ID wyraźnie przekazuje informację o przyświecającej idei 'eko'. Wnętrze zostało zaprojektowane na bazie łączenia drewna z żywymy ścianami z naturalnego mchu. Kolory ziemi korespondują z szarościami i z bielą logotypu NCR (światowy lider w branży urządzeń bankomatowych i urządzeń kasowych). Wnętrze typu open space zaprojektowano z efektowną strefą recepcyjną, przeszklonymi i transparentnymi salami konferencyjnymi (wyrazistości dodają surowe sufity – w tych przestrzeniach architekci pozbyli się sufitu podwieszanego na rzecz designerskich lamp marki Vibia).

Recepcja to połączenie tego, co naturalne z tym co surowe i proste (lampa nad blatem recepcyjnym Vibia Match). Drewno fornirowane w pionowych podziałach nadają lekkości i korespondują z pozostałymi pomieszczeniami reprezentacyjnymi. Idea drewna przenoszona jest do sal konferencyjnych, na tafle szkła oraz w showroomie, jak również w strefie chilloutu. 

Open space to funkcjonalna przestrzeń do pracy z hotdeskami. W przestrzeni biurowej zaprojektowane zostały dwie duże kuchnie oraz chilloutroom. Przez wzgląd na typ firmy stworzone zostały pomieszczenia do spotkan w mniejszym gronie, a także strefy, tzw. TellBoxów.

NCR w budynku AIG Lincoln zajmuje dwie kondygnacje – 3 piętro to przestrzeń biurowa, parter natomiast jest przestrzenią, w której znajdować się będą laboratoria firmy oraz efektowny ShowRoom, w którym odbywać się mają prezentacje i spotkania organizowane dla klientów firmy.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY