REKLAMA
PARTNER PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Foster + Partners zaserwował ludziom widok na królestwo Apple

  • Autor: PropertyDesign.pl/fosterandpartners.com
  • 27 lis 2017 13:23
Foster + Partners zaserwował ludziom widok na królestwo Apple
Apple Park Visitor Center, fot. www.fosterandpartners.com
Foster + Partners zaserwował ludziom widok na królestwo Apple
Foster + Partners zaserwował ludziom widok na królestwo Apple
Foster + Partners zaserwował ludziom widok na królestwo Apple
Foster + Partners zaserwował ludziom widok na królestwo Apple
Foster + Partners zaserwował ludziom widok na królestwo Apple
Foster + Partners zaserwował ludziom widok na królestwo Apple

17 listopada otwarto Apple Park Visitor Center w Cupertino w Kalifornii. Jest to przestrzeń otwarta dla wszystkich tych, którzy chcą podziwiać nowy kampus Apple. Obiekt zaprojektowany przez pracownię Foster + Partners oferuje rozległy taras na dachu z przepięknym widokiem na Park Apple.

REKLAMA

Umiejscowiona w gaju oliwnym bryła składa się z przezroczystej podstawy przykrytej dachem z włókna węglowego oraz delikatnie podświetlonej podsufitki z drewna. Przeszklenie nadaje budynku lekkości, a drewniane przykrycie sprawia, że zarówno wnętrze, jak i zewnętrzny wygląd bryły uzyskuje przyjemne ciepło. 

Odwiedzający mają okazję przyjrzeć się bliżej budynkowi Apple Campus oraz Parku Apple z tarasu na dachu Apple Park Visitor Center. Delikatny ekran cienkich, zakrzywionych płaszczyzn z włókna węglowego oddziela dach od tarasu, na którym ludzie mogą się zrelaksować i zrobić zdjęcia na tle bujnej zieleni kompleksu.

- Chodziło o stworzenie lekkiego pawilonu, dzięki któremu odwiedzający będą mogli cieszyć relaksującą scenerią Apple Park - mówi Stefan Behling, szef pracowni Foster + Partners.

Specjalne artykuły Apple, dostępne wyłącznie w Apple Park Visitor Center, można nabyć jako pamiątki. Na południowym krańcu obiektu znajduje się kawiarnia - miejsce relaksu i wypoczynku, w którym również można podziwiać zieloną kalifornijską scenerię otaczającą Park Apple.

Kilka elementów z głównego budynku Apple jest replikowanych w Apple Park Visitor Center. Dzięki temu zwiedzający mogą dowiedzieć się, jak wyglądają szczegóły aranżacyjne w głównym budynku Apple. Projekt klatek schodowych w nowym obiekcie jest inspirowany podobnymi wzorami występującymi w budynku głównym, a blat w kawiarni wykonany jest z tego samego marmuru, co główna restauracja.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY