REKLAMA
PARTNER PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

JabraArchitects zaprojektowali nowoczesne biuro dla CPC Group

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 02 cze 2015 09:09
JabraArchitects zaprojektowali nowoczesne biuro dla CPC Group
Biuro firmy CPC Group w budynku Kurkowa 44 we Wrocławiu, projekt wnętrz - JabraArchitects,
JabraArchitects zaprojektowali nowoczesne biuro dla CPC Group
JabraArchitects zaprojektowali nowoczesne biuro dla CPC Group
JabraArchitects zaprojektowali nowoczesne biuro dla CPC Group
JabraArchitects zaprojektowali nowoczesne biuro dla CPC Group
JabraArchitects zaprojektowali nowoczesne biuro dla CPC Group
JabraArchitects zaprojektowali nowoczesne biuro dla CPC Group
JabraArchitects zaprojektowali nowoczesne biuro dla CPC Group
JabraArchitects zaprojektowali nowoczesne biuro dla CPC Group
JabraArchitects zaprojektowali nowoczesne biuro dla CPC Group
JabraArchitects zaprojektowali nowoczesne biuro dla CPC Group
JabraArchitects zaprojektowali nowoczesne biuro dla CPC Group
JabraArchitects zaprojektowali nowoczesne biuro dla CPC Group

Wnętrza siedziby CPC Group mieszczą się na 200 mkw. przy ulicy Kurkowej 44 we Wrocławiu. Kreatywne i przyciągające oczy wnętrza zaprojektowali JabraArchitects.

REKLAMA

CPC Group to młoda firma z globalnym zasięgiem, która zajmuje się zarządzaniem zasobami ludzkimi i doradztwem personalnym.

Założeniem projektu było stworzenie nowoczesnej i funkcjonalnej przestrzeni, w której wyodrębniono szereg pomieszczeń odpowiadających potrzebom firmy.

Przestrzeń aktywności zawodowej przedzielono szklanymi taflami. - W ten sposób utrzymaliśmy wzajemny kontakt całego zespołu zapewniając jednocześnie komfort pracy w dedykowanych gabinetach open space, dziale księgowym, pokoju prezesów, sali konferencyjnej oraz recepcji - mówi architekt Tomasz Zaleski z pracowni JabraArchitects.

Surowa stylistyka betonowych, otwartych sufitów z widocznymi instalacjami i przemysłowa szlifowana posadzka betonowa nawiązuje do charakteru architektury kompleksu Kurkowa 44, która powstała w Pracowni Projektowej Maćków, a zróżnicowana kolorystyka pomieszczeń oraz stref przestrzeni podkreśla identyfikację poszczególnych pomieszczeń, układ funkcjonalny oraz ład panujący w firmie.

- Strefę recepcji oraz korytarz utrzymaliśmy w oszczędnym zestawieniu surowego betonu oraz szlachetnym tonie ciepłego drewna na płaszczyznach ścian, których konserwatywny charakter dopełnia świeżą i kreatywną formę lady recepcyjnej wykonanej z surowych brusów dębu - mówi Tomasz Zaleski.

Wszystkie stanowiska pracy są ergonomiczne, dobrze doświetlone i wyposażone w wysokiej jakości meble, dające wysoki komfort pracy użytkownikom.

- Open space utrzymany jest w tonie neutralnych szarości betonu w zestawieniu z elementami ciepłego drewna, który ożywiliśmy mocnym akcentem kolorowej wykładziny w miejscach stanowisk pracy - mówi architekt.

W centrum biura znajduje się strefa integracyjna, która sprzyja krótkiemu relaksowi przy kawie, prywatnym rozmowom i chwili wypoczynku.

 



Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY