REKLAMA
PARTNER PORTALU Forbo

×

Szukaj w serwisie

Jak dziś projektuje się food court?

  • Autor: PropertyNews.pl
  • 17 sty 2017 10:17
Jak dziś projektuje się food court?
Agnieszka Gosztyła, Business Development Manager ARS Retail Group

Rok 2016 był intensywnym rokiem dla branży design and build. Największe zmiany, jakie zauważyć mogą klienci centrów handlowych, dotyczą stref food court, których koncepcja ewoluuje wraz ze zmianą podejścia deweloperów do funkcjonowania galerii handlowych. Na czym polegają te zmiany tłumaczy Agnieszka Gosztyła, Business Development Manager ARS Retail Group.

REKLAMA

- Deweloperzy, inwestorzy odchodzą dziś od tzw. "stołówkowego designu" food courtu, wprowadzając różnorodne rozwiązania architektoniczne - mówi Agnieszka Gosztyła, Business Development Manager ARS Retail Group. - Dla nas, pracowni projektującej strefy food court, istotne jest wprowadzanie takich  rozwiązań funkcjonalnych, które pozwolą każdej grupie wiekowej znaleźć dla siebie odpowiednie miejsce. Są to np. duże stoły, przy których mogą siedzieć większe grupy, kąciki dla dzieci, czy np. zróżnicowane funkcjonalnie meble, jak wysokie hokery, wygodne fotele - wymienia.

Jak tłumaczy, dzisiejszych najemców stref gastronomicznych cechuje większa otwartość, co pozwala zaaranżować przestrzeń tak, by klienci mogli widzieć, jak przygotowywany jest dla nich posiłek. 

- Centra starej generacji charakteryzowało tzw. fazowanie, teraz deweloperzy stawiają na połączenie całego projektu w jedną spójną całość, ponieważ centra handlowe, to obecnie miejsca nie tylko zakupów, ale spędzania wolnego czasu, rozrywki i edukacji.



Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY