REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Na starcie nowy projekt handlowy typu convenience w Warszawie

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 07 lip 2017 13:23
Na starcie nowy projekt handlowy typu convenience w Warszawie
Street Mall „Vis à Vis” fot. mat. prasowe

Street Mall "Vis à Vis"  - projekt handlowy spod kreski Archicon powstanie na skrzyżowaniu ulic Przyczółkowej i Pałacowej w warszawskim Wilanowie. Sieć Street Mall „Vis à Vis” poszerza swoje portfolio. Realizacją inwestycji zajmą się wspólnie Grupa Capital Park oraz Real Management S.A. Prace nad budową rozpoczną się w III kw. br. i potrwają ok. 11 miesięcy.

REKLAMA

Powierzchnia centrum, na której znajdzie się od 22 do 25 lokali handlowo-usługowych wyniesie blisko 4,3 tys. mkw. Przed obiektem znajdzie się parking ze 104 miejscami postojowymi oraz stojaki na rowery. W bezpośrednim sąsiedztwie jest zlokalizowany supermarket Biedronka, który będzie stanowił uzupełnienie oferty Street Mall „Vis à Vis”. Proces komercjalizacji obiektu przeprowadza Grupa Capital Park oraz firma BOIG.

 – Posiadamy pozwolenie na budowę i równolegle prowadzimy przetarg na wybór generalnego wykonawcy. Planujemy ruszyć z budową jeszcze w III kwartale bieżącego roku – mówi Ewa Śmigielska, dyrektor Działu Construction w firmie Real Management.

Projekt architektoniczny został wykonany przez firmę Archicon, projektanta m.in. trójmiejskiej Ergo Areny. Inwestycja składać się będzie z dwóch funkcjonalnych budynków, w których będzie możliwość dzielenia powierzchni na wygodne, nowoczesne i przystosowane do potrzeb najemców moduły. Pomiędzy budynkami znajdzie się wspólna przestrzeń rekreacyjno-wypoczynkowa.

Centrum zostanie zlokalizowane w południowej części Warszawy przy ulicy Przyczółkowej, będącej jedną z głównych arterii komunikacyjnych stolicy.

Street Mall „Vis à Vis” to czwarty projekt tej sieci. Pozostałe funkcjonują w Toruniu, Radomiu oraz w Łodzi. Obiekty zostały oparte na formule dostępności i otwarciu handlu na zewnątrz. Wejścia do lokali są dostępne bezpośrednio z parkingu oraz alejek wokół obiektu, a powierzchnie wspólne zostały ograniczone do minimum, by umożliwić klientom szybkie i komfortowe zakupy w drodze do domu.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY