REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo

www.kanlux.pl
×

Szukaj w serwisie

Pięć pięter szytych na miarę - powstaje nowy biurowiec w Krakowie

  • Autor: PropertyDesign.pl
  • 23 lis 2016 09:50
Pięć pięter szytych na miarę  - powstaje nowy biurowiec w Krakowie
fot. mat. prasowe
Pięć pięter szytych na miarę  - powstaje nowy biurowiec w Krakowie
Pięć pięter szytych na miarę  - powstaje nowy biurowiec w Krakowie
Pięć pięter szytych na miarę  - powstaje nowy biurowiec w Krakowie
Pięć pięter szytych na miarę  - powstaje nowy biurowiec w Krakowie
Pięć pięter szytych na miarę  - powstaje nowy biurowiec w Krakowie
Pięć pięter szytych na miarę  - powstaje nowy biurowiec w Krakowie

Przyśpiesza budowa biurowca u zbiegu ulic Wadowickiej i Bonarka w Krakowie. Inwestorem jest Sawig Invest Group, która wg projektu Marcina Mikosa buduje pięciokondygnacyjny biurowiec o powierzchni 3 tys. mkw. Zakończenie prac przewidziano na pierwszy kwartał 2017 r.

REKLAMA

SAWIG Office to obiekt handlowo-usługowy, zlokalizowany w krakowskiej dzielnicy Podgórze. Przeszklona elewacja nadaje budynkowi eleganckiego charakteru a przestronne wnętrza mają zapewniać swobodę aranżacji oraz maksymalny komfort pracy.

Pięciokondygnacyjny budynek posiada ok. 3 000 m2 powierzchni użytkowej. Cztery piętra budynku inwestor przeznaczył na pomieszczenie biurowe, blisko 2 500 m2, a na parterze, o powierzchni 500 m2, powstaną lokale pod działalność handlowo-usługową. Projekt architektoniczny przewiduje powstanie szerokiej gamy pomieszczeń, co pozwoli najemcom na dopasowanie oferty do własnych potrzeb. Piętra mają powierzchnię ponad 600 m2

Biurowiec zlokalizowany jest w dynamicznie rozwijającej się dzielnicy Krakowa - Podgórze, w pobliżu ul. Wadowickiej i Kamieńskiego, jednych z głównych dróg wlotowych do Krakowa od południa oraz w bezpośrednim sąsiedztwie centrum komercyjnego Bonarka. Obiekt znajduje się blisko głównych arterii komunikacyjnych.

SAWIG Office ma być połączeniem oryginalnej architektury, dobrej jakości materiałów oraz praktycznych rozwiązań. Przy realizacji projektu, inwestor postawił na komfort i energooszczędność. Stąd przeszklona elewacja, która nadaje budynkowi biurowego charakteru, a dodatkowo wykorzystuje naturalne światło do doświetlenia oraz ogrzania wnętrz, co znacznie zredukuje zużycie energii elektrycznej. Ponadto zastosowana została mechaniczna wentylacja, która zmniejszy koszty ogrzewania oraz poprawi jakość powietrza i komfort pracy. Dodatkowo budynek wyposażony będzie w system ogrzewania VRV, całodobową ochronę, instalację przeciwpożarową oraz światłowodowe łącze.

„Centrum dowodzenia", czyli recepcja jest zlokalizowana w eleganckim lobby, skąd użytkownicy mogą dostać się na każde z pięter, korzystając z cichobieżnych wind lub klatki schodowej. Podziemny parking na 21 samochodów skomunikowany jest z kondygnacjami naziemnymi windą osobową oraz klatką schodową. Przewidziano również miejsca postojowe na rowery. 

Projektantem obiektu jest arch. Marcin Mikos. Wykonawcą firma Ruko Sp. z o.o.



Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY