REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Ecophon Forbo
×

Szukaj w serwisie

Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania

  • Autor: PropertyDesign.pl
  • 28 maj 2019 09:07
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
fot. 3XA
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania
Projekt biurowy pracowni 3XA z Nagrodą Roku SARP. Doceniono powściągliwość i ekologiczne rozwiązania

24 maja 2019 r. w siedzibie Stowarzyszenia Architektów Polskich w Warszawie odbyła się uroczystość ogłoszenia wyników w konkursie Nagroda Roku SARP. Wśród nagrodzonych znalazła się realizacja pracowni 3XA, która została doceniona w kategorii "obiekt biurowy".

REKLAMA

Nagrodzony obiekt to siedziba firmy Bialmed w Piszu, zlokalizowana wśród mazurskiego krajobrazu. 

 - Obiekty zostały zaprojektowane w prostym, nowoczesnym i eleganckim wydaniu, bez przesycenia zbędnym detalem architektonicznym. Budynek ma stanowić wizytówkę firmy - mówią architekci z pracowni 3XA.

Architekci postawili na zrównoważoną kolorystykę bryły z przewagą szarości oraz brązu. - Ważnym założeniem projektowym było wprowadzenie akcentu drewna, które będzie ciepłym elementem w elewacji budynku, przełamie szarość elewacji i nawiąże do sąsiedztwa działki, czyli zielonego krajobrazu pobliskich drew i lasów - dodają twórcy projektu.

- Budynek siedziby firmy Bialmed nagrodzono za lapidarność rozwiązań architektonicznych, których elegancka forma o wertykalnej artykulacji, przełamuje stereotyp peryferyjnej zabudowy magazynowo-biurowej. Obiekt, mimo znacznej kubatury, współgra harmonijnie z zielonym otoczeniem mazurskiego krajobrazu; jest wybornym przykładem wprowadzania ładu przestrzennego na przedmieścia, zdominowane przez chaos i brzydotę. Doceniono spójność i konsekwencję w kształtowaniu zewnętrza i wnętrz siedziby ze szczególnym uwzględnieniem zieleni istniejącej i nowoprojektowanej. Dodatkowym atutem realizacji jest zastosowanie odnawialnych źródeł energii w postaci gruntowej pompy ciepła i fotowoltaiki - tak Jury uzasadniło przyznanie nagrody.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie


DO POBRANIA





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.