REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Przytulnie i zdrowo w City SAM. Zobacz nowy lokal w centrum stolicy

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 21 paź 2015 09:46
Przytulnie i zdrowo w City SAM. Zobacz nowy lokal w centrum stolicy
City SAM przy ul. Twardej
Przytulnie i zdrowo w City SAM. Zobacz nowy lokal w centrum stolicy
Przytulnie i zdrowo w City SAM. Zobacz nowy lokal w centrum stolicy
Przytulnie i zdrowo w City SAM. Zobacz nowy lokal w centrum stolicy
Przytulnie i zdrowo w City SAM. Zobacz nowy lokal w centrum stolicy
Przytulnie i zdrowo w City SAM. Zobacz nowy lokal w centrum stolicy
Przytulnie i zdrowo w City SAM. Zobacz nowy lokal w centrum stolicy
Przytulnie i zdrowo w City SAM. Zobacz nowy lokal w centrum stolicy
Przytulnie i zdrowo w City SAM. Zobacz nowy lokal w centrum stolicy

City Sam to koncept kulinarny dwóch pasjonatek z 15-letnim doświadczeniem. Restauracja serwuje zdrową żywność. Wnętrze jest przytulne, a jednocześnie nowoczesne.

REKLAMA

Małgorzata Kusina-Doran i Jolanta Serwińska wprowadziły restaurację na stołeczny rynek trzy lata temu. Wnętrze zaprojektowane jest przez jedną z właścicielek - Jolantę Serwińską, która jest jednocześnie architektem.

SAM - Kameralny Kompleks Gastronomiczny zlokalizowany na ulicy Lipowej, łączący piekarnię, sklep i restaurację, podbił serca warszawiaków. Później na Emilii Plater pojawił się Sam Bajgle serwujący domowe bajgle, zdrowe przekąski i lody.

Teraz w mieście pojawił się również City Sam - koncept przy Cosmopolitan Twarda 4 to miejsce dla tych, którzy chcą jeść smacznie i zdrowo w centrum miasta.

W lokalu panuje przytulna atmosfera, w jego centrum ustawiono drewniany długi stół - tzw. social table. Naturalne kolory, dużo bieli, elementy drewniane, czerń i czerwień dodają przytulnej atmosfery. Zarówno wystrój, lampy oraz logo lokalu przywodzą na myśl stylistykę PRLu.

W menu City SAM znajdą się zarówno lekkie śniadania, jak i sycące dania obiadowe czy lunche. City SAM bazuje na naturalności unikając produktów przetworzonych. Swoje menu buduje w oparciu o sezonowe owoce i warzywa sprowadzane od lokalnych rolników.  Jedna z właścicielek, by zdobyć szlify w sztuce piekarskiej, przed inauguracją pierwszego lokalu udała się na kilka miesięcy do szkoły The Raymond Blanc Cookery School w Oxfordzie. Ręcznie formowane chleby na naturalnych zakwasach,  wypieki bezglutenowe i  wyroby cukiernicze powstają na bazie mąki z małego młyna Wilkanowo i są wypiekane we własnej piekarni.

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY