REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Rozbudowa hotelu Eclipse według projektu Koziarski

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 23 lis 2015 10:51
Rozbudowa hotelu Eclipse według projektu Koziarski
Hotel Eclipse zostanie rozbudowany według projektu Koziarski
Rozbudowa hotelu Eclipse według projektu Koziarski
Rozbudowa hotelu Eclipse według projektu Koziarski
Rozbudowa hotelu Eclipse według projektu Koziarski
Rozbudowa hotelu Eclipse według projektu Koziarski

Po trzech latach działalności hotelu Eclipse w Domasłowie, inwestor podjął decyzję o jego rozbudowie. Projekt powstał w Koziarski Pracownia Projektowa.

REKLAMA

Hotel Eclipse oferuje 42 pokoje, cztery wielofunkcyjne sale konferencyjne, restaurację i bar oraz część Fitness&Spa - wszystko urządzone w nowoczesnym stylu. W hotelu zastosowano niestandardowe rozwiązania, rzadko spotykane w polskich obiektach. Każdy poziom hotelu posiada inną atmosferę, którą cechuje kolejno: energia (na parterze), nasycenie (na I piętrze), harmonia (na poddaszu).

Inwestor podjął decyzję o rozbudowie hotelu, mającej się rozpocząć w II kwartale 2016 roku. Projekt rozbudowy zakłada powiększenie bazy noclegowej o dodatkowe 28 pokoi w nowym budynku, połączonym nadwieszonym łącznikiem z budynkiem istniejącym.

Projektowana część jest dostosowana bryłą, kubaturą i rozwiązaniami materiałowymi do precyzyjnych zapisów planu miejscowego, a jednocześnie ma stanowić punkt odniesienia dla sąsiedniej zabudowy.

Główny budynek został podzielony na trzy segmenty o prostej bryle, z delikatnym detalem podziału płyt Rockpanel na elewacjach. Budynek będzie posiadał dwie kondygnacje i poddasze użytkowe.

Na kondygnacji I zaprojektowano wielofunkcyjną salę szkoleniowo-gastronomiczną, z zapleczem mogącym pomieścić do 150 gości. Projekt przewiduje całkowite wydzielenie tej kondygnacji i prowadzenie szkoleń, spotkań dla gości spoza hotelu.

Kondygnacja II jest połączona bezpośrednio z holem głównym i recepcją znajdujących się w istniejącej części za pośrednictwem łącznika, silnie zaakcentowanym kolorystycznie poprzez okładzinę Rockpanel. Łącznik stanowić będzie lekką wiszącą konstrukcję wspartą na żelbetowych słupach - z uwagi na różnice poziomów między budynkami oraz instalacje podziemne. Stanowić ma umowny, nowoczesny pomost pomiędzy dwoma skrzydłami hotelu, widoczny od strony wjazdu głównego.

Kolorystyka zastosowana w projekcie - zieleń, pomarańcz i jasny dąb są bezpośrednim nawiązaniem do kolorów w nowoczesnych, eleganckich wnętrzach w części istniejącej.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY