REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV

  • Autor: PropertyDesign.pl
  • 04 lip 2018 13:00
Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV
fot. mat. pras. MVRDV
Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV
Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV
Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV
Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV
Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV
Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV
Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV
Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV
Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV
Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV
Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV
Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV
Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV
Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV
Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV
Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV
Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV
Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV
Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV
Salt – biurowiec dla kreatywnych szkicu MVRDV

W Amsterdamie zakończono budowę biurowca Salt – najnowszego dziecka holenderskiej pracowni MVRDV, które ma być idealnym miejscem dla branży kreatywnej. Obiekt oferuje 3700 mkw. elastycznej powierzchni biurowej oraz widok na portowy krajobraz Minervahaven.

REKLAMA

Dzięki dużej powierzchni szkła na fasadzie budynku, widok na sąsiedni port i wodę został zmaksymalizowany. MVRDV w projekcie postawiło również na wysokie sufity i swobodną przestrzeń do pracy, co ma sprzyjać większej kreatywności, świeżym umysłom i wyższemu komfortowi pracy.

- Salt odzwierciedla przemysłowe dziedzictwo Minervahaven, które nadal ma w sobie industrialny charakter - mówi Jacob van Rijs, współzałożyciel MVRDV. – Niedawno powstałe budynki biurowe charakteryzują się zbyt wysoką elastycznością oraz zbyt niskim podkreśleniem charakteru miejsca. W tym projekcie chcieliśmy te dwa aspekty ze sobą połączyć. Nasz projekt oferuje loftopodobne przestrzenie, które są otwarte i eksponują odsłonięte, surowe materiały, a także otwartą fasadę oraz piękny widok na port – dodaje.

Przestrzenie biurowe można dowolnie łączyć i dzielić poprzez system pionowych ścianek. Odkryty dach w południowej części budynku ma funkcję strefy spotkań. Niezwykle imponujący hol z wielkimi kaskadowymi schodami łączy poszczególne piętra i strefy obiektu.

MVRDV w tym projekcie użyło surowych materiałów, głównie betonu, drewna i szkła, co nie tylko było oszczędnym pod względem finansowym rozwiązaniem, ale również wyeksponowało estetyczną czystość formy i konstrukcji.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.