REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Ecophon Forbo
×

Szukaj w serwisie

SQ Business Center we Wrocławiu - rozpoczęto montaż szklanej fasady

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 02 paź 2018 11:24
SQ Business Center we Wrocławiu - rozpoczęto montaż szklanej fasady
fot. mat. prasowe
SQ Business Center we Wrocławiu - rozpoczęto montaż szklanej fasady
SQ Business Center we Wrocławiu - rozpoczęto montaż szklanej fasady
SQ Business Center we Wrocławiu - rozpoczęto montaż szklanej fasady
SQ Business Center we Wrocławiu - rozpoczęto montaż szklanej fasady

W połowie września biurowiec SQ Business Center spod kreski Mańczak Studio, realizowany przy ul. Legnickiej we Wrocławiu osiągnął swoją docelową wysokość. Aktualnie na budowie rozpoczęto montaż szklanej fasady budynku, która zgodnie z harmonogramem potrwa do końca listopada.

REKLAMA

SQ Business Center to najnowsza inwestycja biurowa FB Antczak. Firma, która na wrocławskim rynku realizowała do tej pory inwestycje mieszkaniowe m.in. osiedle Zielona Klecina, tym razem postanowiła zainwestować w segment biurowy. 10-kondygnacyjny biurowiec SQ, zlokalizowany przy ul. Stacyjnej 1, dostarczy na lokalny rynek 5500 mkw powierzchni biurowej w standardzie klasy A. Nowopowstający obiekt to jedna z nielicznych ofert zakupu biura w tym standardzie na lokalnym rynku.

Ze względu na lokalizację przy skrzyżowaniu ulic Stacyjnej i Legnickiej, budynkowi nadano kształt ekierki. Wnętrze obiektu zajmuje pion sanitarno - komunikacyjny, otoczony przestrzenią biurową w formule open space.

W pełni przeszklona fasada, zapewnia stały dostęp światła dziennego i świeżego powietrza (część okien jest uchylnych). Przygotowując inwestycję zadbano także o komfort przyszłych użytkowników.Fasada w części biurowej pokryta jest pionowymi żaluzjami zacieniającymi budynek i zapewniającymi wygodę pracy. Użytkownicy ostatniej kondygnacji będą mieli z kolei dostęp do ponad 80-metrowego zielonego tarasu, gdzie będą mogli zrelaksować się nie wychodząc z budynku. Biurowiec ma też parking podziemny i własny duży parking naziemny, gdzie zaprojektowano także miejsca dla rowerów. Na parterze budynku znajdzie się przestrzeń handlowo-usługowa, gwarantująca pracownikom obiektu dostęp do najbardziej potrzebnych usług na wyciągnięcie ręki.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.