REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Szczerość kulinarnej formy po raz drugi w Warszawie

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 24 kwi 2014 10:37
Szczerość kulinarnej formy po raz drugi w Warszawie
Winestone w Mercure Warszawa Grand
Szczerość kulinarnej formy po raz drugi w Warszawie
Szczerość kulinarnej formy po raz drugi w Warszawie

Na kulinarnej mapie stolicy pojawiła się druga restauracja Winestone. Mieści się w hotelu Mercure Warszawa Grand. Restaurację charakteryzuje otwarta kuchnia oraz znane z najlepszych francuskich restauracji les planches – kamienne deski. Od ubiegłego roku autorski projekt Winestone, dostępny jest także w hotelu Mercure Warszawa Centrum.

REKLAMA

Lokalizacja przy ul. Kruczej, z pewnością zostanie doceniona przez osoby, które wychodząc na lunch lub kolację chcą posmakować oryginalnych potraw. Restauracja Winestone w Mercure Warszawa Grand to stylowe miejsce, w którym hasło „Smak pasji. Szczerość kulinarnej formy” gwarantuje niepowtarzalne doznania dla podniebienia. Szczególną uwagę zwraca otwarta kuchnia - klienci oczekując na zamówiony posiłek, mogą przyglądać się niezwykłej sztuce oraz pasji, z którą przygotowywane są potrawy.

W wiosenno-letniej karcie, goście mogą rozkoszować się na przykład doskonałymi stekami black angus, jagnięciną czy rybami. Ponadto znajdują się w niej lekkie sałatki doskonałe na letnie upalne dni czy przekąski podawane na kamiennych deskach - „les planches”, wśród nich PLANCHES z grillowanymi krewetkami, oliwkami i pomidorami czy z serami i konfiturą morelową. Goście, którzy cenią sobie dobrze znane polskie smaki, w menu znajdą żur, pierogi czy klasyczny rosół. W Winestone klientom oferowany jest także bogaty wybór win wyprodukowanych w winnicach Francji, Hiszpanii czy Rumunii.

- Nie każdy musi być wytrawnym koneserem wina. W naszej karcie wyselekcjonowaliśmy 4 kategorie smakowe: "Świeże i smakowite”, „Lekkie i owocowe”, „Wyważone i eleganckie” oraz „Pełne i aromatyczne”. Podział na te pozycje pozwala klientom szybciej wybrać wino o odpowiednim bukiecie. Dla tych mniej zdecydowanych zawsze staramy się zaproponować gatunek, który podkreśli smak zamówionej potrawy – mówi Paweł Anders, dyrektor Projektu Winestone w hotelach Mercure.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.