REKLAMA
PARTNER PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Wspólne projektowanie w Gdyni

  • Autor: UM Gdynia
  • 22 maj 2017 10:20
Gdynia, fot. pixabay.com

Studenci architektury Politechniki Gdańskiej spotkali się z mieszkańcami Witomina, by rozmawiać o zagospodarowaniu przestrzeni w rejonie rewitalizacji.

REKLAMA

By teren stał się przestrzenią przyjazną i zachęcającą do aktywności na świeżym powietrzu, zaproponowano inne wykorzystanie dotychczasowego parkingu. Teren ten miałby stać się zielonym placem rekreacji. Auta mogłyby parkować na niewykorzystanych dotychczas terenach na obrzeżach osiedla. Wzdłuż chodników można ustawić dodatkowe ławki, a przy sklepie, z którego najczęściej korzystają mieszkańcy, powinna powstać przestrzeń do odpoczynku po pracy.

Między innymi takie propozycje przygotowali studenci architektury z Politechniki Gdańskiej, którzy od kilku tygodni pracują nad koncepcją zagospodarowania terenu na rewitalizowanej zachodniej części Witomina – Radiostacja. Pracę studentów obrazują makiety, które pomagają w dyskusji nad przyszłością dzielnicy.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY