REKLAMA
PARTNER PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Wyjątkowy salon zaprojektowany przez Base Architekci

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 04 cze 2014 14:15
Wyjątkowy salon zaprojektowany przez Base Architekci
Salon zaprojektowany przez Base Architekci w Galerii Renova, fot. Izabela Szramik
Wyjątkowy salon zaprojektowany przez Base Architekci
Wyjątkowy salon zaprojektowany przez Base Architekci
Wyjątkowy salon zaprojektowany przez Base Architekci
Wyjątkowy salon zaprojektowany przez Base Architekci
Wyjątkowy salon zaprojektowany przez Base Architekci
Wyjątkowy salon zaprojektowany przez Base Architekci
Wyjątkowy salon zaprojektowany przez Base Architekci
Wyjątkowy salon zaprojektowany przez Base Architekci
Wyjątkowy salon zaprojektowany przez Base Architekci
Wyjątkowy salon zaprojektowany przez Base Architekci

Salon fryzjersko-kosmetyczny to miejsce, gdzie przychodzimy zaznać odrobiny luksusu, poprawić sobie humor lub wprowadzić stylizacyjną rewolucję. Salon Lok&Roll w Galerii Renova w Warszawie zaprojektowany przez pracownię Base Architekci jest do tego na pewno właściwym miejscem.

REKLAMA

Niezwykły styl tego miejsca opiera się na użyciu nietypowych materiałów. Klasyczne fryzjerskie meble zestawione z ikonami designu tworzą spójną całość na tle czarno-białych wielkoformatowych grafik, luster, łańcuchów i czarnych blach perforowanych. W przestrzeni lokalu wydzielono sześć stref funkcjonalnych.

Na wejściu Lok&Roll zaprojektowano poczekalnię dla klientów oraz ladę z logotypem salonu obłożoną, czarną, perforowaną blachą.

Diana Lebiedzińska z pracowni Base Architekci zaznacza, że serce lokalu stanowi długie, podświetlone lustro z ośmioma stanowiskami fryzjerskimi. - Lustro zawieszono na łańcuchach rozpostartych pomiędzy sufitem a podłogą i wsparto na stalowej konstrukcji, która dodatkowo pełni funkcję fryzjerskich przyborników - podkreśla.

W dalszej części powstały dwa stanowiska do manicuru oraz dwa stanowiska do mycia włosów , którym towarzyszy przyciągająca wzrok grafika na szkle.

Uwagę przykuwa ściana, która wraz z drzwiami została pokryta perforowaną blachą. Liniowe podświetlenie zastosowane między blachą a ścianą wywołuje dodatkowy ciekawy efekt estetyczny.  - Ponad blachą przyklejono lustra dzięki, którym wydaje się, jakby czarny ażurowy sufit miał nie mieć końca - mówi Anna Dudek z Base Architekci. Tutaj przed lustrem znowu wykorzystano łańcuchy, które sprawiają wrażenie jakby cała konstrukcja na nich wisiała. Za tą przegrodą znajdują się dwa dodatkowe pomieszczenia do zabiegów kosmetycznych.

W pomieszczeniu do pedicure dominuje elektryzująco różowy kolor i pełna barw grafika. Gabinet masażu i zabiegów kosmetycznych na twarz utrzymano w tonacji bieli i czerni.  - Główną rolę odgrywa piękna fototapeta pełna koronek, która dodatkowo odbijając się w wielkim lustrze sprawi, że każda kobieta poczuje się tutaj idealnie - mówi projektantka.



Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY