REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Zobacz biuro AxHelpers według projektu H+ Architektura

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 19 lis 2015 11:07
Zobacz biuro AxHelpers według projektu H+ Architektura
fot. H+ Architektura
Zobacz biuro AxHelpers według projektu H+ Architektura
Zobacz biuro AxHelpers według projektu H+ Architektura
Zobacz biuro AxHelpers według projektu H+ Architektura
Zobacz biuro AxHelpers według projektu H+ Architektura
Zobacz biuro AxHelpers według projektu H+ Architektura
Zobacz biuro AxHelpers według projektu H+ Architektura
Zobacz biuro AxHelpers według projektu H+ Architektura

Pracownia H+ Architektura odpowiada za lifting siedziby firmy informatycznej AxHelpers w Lublinie.

REKLAMA

- Projekt obejmował całość przestrzeni biurowej, w sumie 160 mkw., bez możliwości zmiany posadzki i sufitu - wspomina Damian Hołownia, architekt z H+ Architektura. Przestrzeń została podzielona na salę konferencyjną, recepcję oraz open space ze strefą wypoczynku. Sanitariaty poza opracowaniem, znajdują się w części wspólnej biurowca.

- W projekcie zastosowaliśmy motyw przewodni w postaci pionowych podziałów, z listew z drewna naturalnego. Odczuwalne jest to w każdym miejscu przestrzeni biura, gdyż wspomnianą okładziną pokryliśmy centralnie zlokalizowaną salę konferencyjną - zauważa Hołownia.

Architekci zdecydowali się na skromność w kolorach, używając białego, szarego i koloru naturalnego drewna. Wyjątkiem jest zaakcentowana zielenią przestrzeń wypoczynkowa, dla której tło stanowi ściana z okładziną drewnianą.

- Strefę recepcyjną od strefy open space oddzieliliśmy masywną szafą, która mieści archiwum AxHelpers. Po obu stronach wspomnianej szafy zaprojektowaliśmy transparentne drzwi wahadłowe, fizycznie dzielące przestrzeń a jednocześnie sprawiające wrażenie połączenia wspomnianych funkcji - podkreśla architekt.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY