REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo

www.kanlux.pl
×

Szukaj w serwisie

Ach, piękny Neapolu! Tak powstawało wnętrze włoskiej restauracji w Warszawie

  • Autor: PropertyDesign.pl / Archiconnect.pl
  • 18 lis 2016 09:00
Ach, piękny Neapolu! Tak powstawało wnętrze włoskiej restauracji w Warszawie
Sala 1 wejściowa - Pulcinella. / Proj. i fot. RT-studio. Źródło: Archiconnect.pl
Ach, piękny Neapolu! Tak powstawało wnętrze włoskiej restauracji w Warszawie
Ach, piękny Neapolu! Tak powstawało wnętrze włoskiej restauracji w Warszawie
Ach, piękny Neapolu! Tak powstawało wnętrze włoskiej restauracji w Warszawie
Ach, piękny Neapolu! Tak powstawało wnętrze włoskiej restauracji w Warszawie
Ach, piękny Neapolu! Tak powstawało wnętrze włoskiej restauracji w Warszawie
Ach, piękny Neapolu! Tak powstawało wnętrze włoskiej restauracji w Warszawie
Ach, piękny Neapolu! Tak powstawało wnętrze włoskiej restauracji w Warszawie
Ach, piękny Neapolu! Tak powstawało wnętrze włoskiej restauracji w Warszawie
Ach, piękny Neapolu! Tak powstawało wnętrze włoskiej restauracji w Warszawie
Ach, piękny Neapolu! Tak powstawało wnętrze włoskiej restauracji w Warszawie
Ach, piękny Neapolu! Tak powstawało wnętrze włoskiej restauracji w Warszawie
Ach, piękny Neapolu! Tak powstawało wnętrze włoskiej restauracji w Warszawie
Ach, piękny Neapolu! Tak powstawało wnętrze włoskiej restauracji w Warszawie

Restauracja Bella Napoli na ul. Francuskiej 18 w Warszawie miała być miejscem podróży do smaków i klimatów z Półwyspu Apenińskiego. Jak to zadanie udało się projektantom z RT-studio zrealizować we wzornictwie wnętrza? Oceńcie!

REKLAMA

- Założeniem lokalu była ucieczka od typowego włoskiego klimatu i połączenie elementów najbardziej typowych dla regionu Neapolu wraz ze stałymi elementami, na których zależało inwestorowi, czyli Wezuwiusz, nazwy podawanych w lokalu rodzajów pizzy, ekspozycji produktów oraz przybliżenie typowych dań i produktów włoskich - opowiadają autorzy projektu warszawskiej pracowni RT-studio. Wnętrze wykorzystuje surowy naturalny styl ocieplony drewnem i zielenią. Drewniane belki konstrukcyjne współgrają z surowym betonem i rdzą na ścianie. Całość aranżacji jest połączeniem klimatu industrialnego loftu wraz z delikatnym art-deco i vintage.

- Pierwotny projekt zakładał dużo więcej zieleni i bardziej surowe betonowe ściany. Realizacja jest bardziej uczesana, ściany zostały pomalowane i zredukowana została w dużym stopniu zieleń - opowiadają projektanci. 

RT-studio prowadzą Renata Tutorska i Piotr Kwiatkowski. To zespół artystyczno-kreatywno-architektoniczny, jak się określają.

- Z wielką przyjemnością i entuzjazmem podchodzimy do każdego nowego wyzwania - u nas nie ma niemożliwe - bo wszystko co człowiek wymyśli, człowiek może zrealizować. Nowy projekt, to nowa podróż w nowy świat, to nowe kolory i nowe formy - opowiadają Tutorska . 

Zobacz inne projekty RT-Studio na serwisie Archiconnect.pl.





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY