Activity Based Workplace według pracowni Bit Creative. Oto kreatywne biuro Link4



PropertyDesign.pl - 09-09-2019 13:00


Wraz z obraniem nowego, innowacyjnego kierunku biznesowego, firma Link4 postanowiła odświeżyć wnętrze swojego biura. Na 6000 mkw. pracownia projektowa Bit Creative Barnaba Grzelecki stworzyła kolorową i pełną kreatywnych rozwiązań przestrzeń pracy w duchu Activity Based Workplace. Zajrzeliśmy do środka.

Głównym założeniem dotyczącym projektu biura Link4 było utożsamienie przestrzeni z obecnym innowacyjnym kierunkiem, jaki obrała firma. - Stąd duży nacisk na użycie koloru, brandu i haseł. Kolorystyka marki jest dość intensywna i została użyta jako akcenty - mówi Barnaba Grzelecki, założyciel i główny projektant Bit Creative. Całość projektu oparto o ideę activity based workplace. 

Czteropiętrowe biuro podzielone jest na strefę wejściowo - konferencyjną, pracowniczą i socjalną. Na piętrze pierwszym znajduje się recepcja, a obok niej duże sale konferencyjne z możliwością połączenia. Pozostałe piętra zaprojektowano w podobny sposób. Na każdym piętrze znajduje się jedna duża kuchnia i jeden coffee point. Pracownicy mają również do dyspozycji strefy mniej formalne, m.in. chillout oraz focus room. Strefy open space podzielone są gabinetami dyrektorów oraz salami konferencyjnymi.