REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Ecophon Forbo
×

Szukaj w serwisie

Architekci z Massive Design znów zaskoczyli. Oto ich najnowszy projekt biura w Warszawie!

  • Autor: PropertyDesign.pl
  • 20 mar 2019 09:00
Architekci z Massive Design znów zaskoczyli. Oto ich najnowszy projekt biura w Warszawie!
projekt Massive Design fot. Szymon Polański
Architekci z Massive Design znów zaskoczyli. Oto ich najnowszy projekt biura w Warszawie!
Architekci z Massive Design znów zaskoczyli. Oto ich najnowszy projekt biura w Warszawie!
Architekci z Massive Design znów zaskoczyli. Oto ich najnowszy projekt biura w Warszawie!
Architekci z Massive Design znów zaskoczyli. Oto ich najnowszy projekt biura w Warszawie!
Architekci z Massive Design znów zaskoczyli. Oto ich najnowszy projekt biura w Warszawie!
Architekci z Massive Design znów zaskoczyli. Oto ich najnowszy projekt biura w Warszawie!
Architekci z Massive Design znów zaskoczyli. Oto ich najnowszy projekt biura w Warszawie!
Architekci z Massive Design znów zaskoczyli. Oto ich najnowszy projekt biura w Warszawie!
Architekci z Massive Design znów zaskoczyli. Oto ich najnowszy projekt biura w Warszawie!
Architekci z Massive Design znów zaskoczyli. Oto ich najnowszy projekt biura w Warszawie!
Architekci z Massive Design znów zaskoczyli. Oto ich najnowszy projekt biura w Warszawie!
Architekci z Massive Design znów zaskoczyli. Oto ich najnowszy projekt biura w Warszawie!

Po otwarciu w 2008 r., to warszawskie biuro okrzyknięto jednym z bardziej kreatywnych biur w Polsce. Doceniono zielone rozwiązania i wydzielenie w przestrzeni miejsc do pracy zespołowej i spotkań ad hoc. Po 10 latach funkcjonowania, mimo wyprzedzenia trendu dotyczącego warunków i sposobu pracy, znany producent z branży FMCG zaprosił Massive Design do zaprojektowania nowej wersji istniejącej przestrzeni biurowej oraz jej dalszej ekspansji. Zaglądamy do środka!

REKLAMA

Całość aranżacji miała być zgodna z założeniami znanymi z poprzedniej realizacji: powinna być zbalansowana pod kątem intensywności barw i kształtów, a użyte materiały wykończeniowe powinny być naturalne i przyjazne dla użytkowników.

W warstwie funkcjonalnej założono stworzenie dwóch stref: dużej i dostępnej również dla gości z zewnątrz strefy recepcyjno-konferencyjnej, jak również części dedykowanej pracownikom wewnętrznym. Ta pierwsza, prócz oczywistych funkcji posiada również wydzielony obszar do pracy cichej oraz wielofunkcyjną przestrzeń zdolną pomieścić w razie potrzeby wszystkich pracowników biura. Ta druga z założenia miała być zupełnie innym biurem niż to stworzone 10 lat temu, ale opierającym się o rozwinięte zasady funkcjonowania przyjazne pracownikom.

Prócz wprowadzenia rozwiązań activity based working wkomponowanych pośród standardowe stanowiska, zaimplementowano rozwiązania typu agile oraz szereg innowacji, które podniosły komfort użytkowników oraz pomogły uzyskać dla biura certyfikat LEED. Szczególny nacisk położono na odpowiednie rozwiązania akustyczne. Z zastosowanych środków można rozróżnić między innymi wykładzinę dywanową na podkładzie akustycznym oraz dwuszybowe ścianki szklane, które skutecznie eliminują źródła hałasu ze stref komunikacji oraz sal spotkań. Prócz standardowego oświetlenia budynkowego zastosowano dodatkowe rozwiązanie inteligentne, które dostosowuje moc świecenia opraw do warunków panujących wewnątrz i na zewnątrz budynku.

Przestrzeń biura miała sprawiać wrażenia maksymalnie otwartej i przyjaznej pracownikom. Stąd wszystkie przestrzenie są transparentne, łatwo dostępne i charakteryzują się wysoką jakością użytkową. Całość biura odzwierciedla podejście businessowe tego reprezentant sektora FMCG – jest przyjazne, naturalne, lekkie i innowacyjne.

Gruntowna znajomość rynku i sposobów funkcjonowania biur oraz wynikające z dwudziestoletniego doświadczenia pracowni Massive Design „know how” w zakresie projektowania wnętrz biurowych pozwala klientom pracowni realizować odważne i nowatorskie pomysły. W tym przypadku nie bez znaczenia jest fakt, że pracownia Massive Design zna od podszewki budynki biurowe kompleksu Złote Tarasy, tj. Lumen i Skylight, gdyż projekty wnętrz w nich zlokalizowanych realizuje od początku istnienia budynków. Pozwoliło to stworzyć przestrzeń biurową nietypową, atrakcyjną i będącą wizytówką budynku i kompleksu biurowego Złote Tarasy, podobnie jak sąsiadująca powierzchnia biura Wyborowa Pernod Ricard autorstwa tej samej pracowni.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie


DO POBRANIA





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.