REKLAMA
PARTNER PORTALU
×

Szukaj w serwisie

Czas na Browary Warszawskie! Browar Kumpel oczaruje piwem kraftowym i nowoczesnym designem

  • Autor: PropertyDesign.pl
  • 04 gru 2019 14:40
Czas na Browary Warszawskie! Browar Kumpel oczaruje piwem kraftowym i nowoczesnym designem
fot. mat. prasowe
Czas na Browary Warszawskie! Browar Kumpel oczaruje piwem kraftowym i nowoczesnym designem
Czas na Browary Warszawskie! Browar Kumpel oczaruje piwem kraftowym i nowoczesnym designem
Czas na Browary Warszawskie! Browar Kumpel oczaruje piwem kraftowym i nowoczesnym designem
Czas na Browary Warszawskie! Browar Kumpel oczaruje piwem kraftowym i nowoczesnym designem
Czas na Browary Warszawskie! Browar Kumpel oczaruje piwem kraftowym i nowoczesnym designem
Czas na Browary Warszawskie! Browar Kumpel oczaruje piwem kraftowym i nowoczesnym designem
Czas na Browary Warszawskie! Browar Kumpel oczaruje piwem kraftowym i nowoczesnym designem
Czas na Browary Warszawskie! Browar Kumpel oczaruje piwem kraftowym i nowoczesnym designem
Czas na Browary Warszawskie! Browar Kumpel oczaruje piwem kraftowym i nowoczesnym designem
Czas na Browary Warszawskie! Browar Kumpel oczaruje piwem kraftowym i nowoczesnym designem

Rozrasta się oferta Dzielnicy Spotkań i Smaków w Browarach Warszawskich. Mark Zarkhin, renomowany ukraiński restaurator oraz szef Grupy Kumpel, twórca uznanej w Warszawie restauracji Rest. Baczewskich, stworzył niezwykłą koncepcję miejsca dla wytrawnych smakoszy piwa i dobrej kuchni. W zabytkowych 170-letnich Piwnicach dawnej Leżakowni powstanie jego autorski projekt. Nawiązanie do historii i tradycji miejsca, połączone z nowatorskim pomysłem Zarkhina to jego znak rozpoznawczy. Craft&Beer Kumpel Atelier przyjmie pierwszych gości jesienią 2020 roku.

REKLAMA

Mark Zarkhin jest szefem Grupy Kumpel. Od wielu lat z powodzeniem działa na Ukrainie, gdzie stworzył wiele niesamowitych i przyciągających rzesze gości restauracji. W portfolio Grupy Kumpel są autorskie koncepty serwujące tradycyjną kuchnię galicyjską i przepyszne piwo, m.in. Bachevsky, Głody Mykola i Kumpel. Za wschodnią granicą sukcesem cieszy się również dynamicznie rozwijana sieć ponad 154 restauracji. Mark Zarkhin zasłynął także z własnej produkcji piwa. W 2008 roku we Lwowie otworzył pierwszą restaurację połączoną z browarem. W Browarze Kumpel rocznie waży się ponad 420 000 litrów piwa. Smakosze tego trunku mogą wybierać w 10 jego rodzajach.

Restauracja Baczewskich to pierwsza restauracja, którą Grupa Kumpel podbiła serca warszawiaków. Zrewitalizowany pałacyk przy Alei Szucha, jeden z niewielu budynków w stolicy, który przetrwał II wojnę światową, dziś zachęca do spotkań w wyjątkowych okolicznościach kulinarnych i architektonicznych. Restauracja od początku działalności nawiązywała do, sztuki spędzania czasu przy stole, najlepszych trunków, nowoczesnego stylu życia i zabawy, czego symbolem jest marka rodziny Baczewskich.

Czas na Browary Warszawskie

Po sukcesie restauracji Baczewskich, Grupa Kumpel nie spoczęła na laurach. Craft&Beer Kumpel Atelier będzie kolejnym tętniącym życiem, nowatorskim i pełnym dobrego smaku miejscem na kulinarnej mapie stolicy.
 
–  Od początku rozmów zdawaliśmy sobie sprawę, że Browary Warszawskie są bardzo ważnym miejscem dla Warszawy. Historycznie znajdował się tutaj jeden z najlepszych browarów w Polsce i Europie. Przed wojną warzone było tu 10 proc. produkcji polskiego piwa, między innymi znakomity „Eksport” czy wspaniały „Porter”. Odkryjemy te gatunki na nowo, ale z dbałością o historię i tradycyjne receptury. Będziemy robić wszystko, by jakość piwa z Kumpel Atelier nie odbiegała od jakości piw z dawnych Browarów Warszawskich.  Warszawa jest dynamicznym miastem, a to miejsce będzie jego nowym centrum. Jestem przekonany, że będzie przyciągało aktywnych mieszkańców, ekspatów i turystów, a wszyscy ci ludzie sprawią, że stanie się ono „wielkim mrowiskiem”, ciekawym, wesołym i fascynującym - mówi Mark Zarkhin, szef Grupy Kumpel.

Restauracja i browar Kumpel Atelier zajmie część zabytkowych, 170-letnich Piwnic dawnej Leżakowni browaru Haberbuscha i Schiele. Znajdować się będzie na imponującej powierzchni prawie 1200 mkw., a sama restauracja zajmie blisko 500 mkw. Dodatkowo goście będą mieli do dyspozycji piękną antresolę o powierzchni 660 mkw.

Restaurator zamierza stworzyć miejsce, które będzie zgodne z wizją powstającego w kwartale ulic Grzybowska, Krochmalna, Wronia i Chłodna fragmentu miasta. Takie, które chętnie będą odwiedzać pełni energii ludzie, ale także turyści zwiedzający Warszawę. Z pewnością każdy poczuje się tu wyjątkowo, bo przy zachowaniu historycznego ducha, restaurację będzie wyróżniał nowoczesny design.



Rekomendowane dla Ciebie


DO POBRANIA





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.