REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Grand Kitchen w Arkadii zaskakuje różnorodnością i... designem

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 31 lip 2017 12:17
 Grand Kitchen w Arkadii zaskakuje różnorodnością i... designem
Grand Kitchen w Arkadii
 Grand Kitchen w Arkadii zaskakuje różnorodnością i... designem
 Grand Kitchen w Arkadii zaskakuje różnorodnością i... designem
 Grand Kitchen w Arkadii zaskakuje różnorodnością i... designem

Strefa restauracyjna Grand Kitchen w warszawskim centrum Arkadia dynamicznie wypełnia się lokalami. Do tej pory na jej terenie zostały otwarte już: Pizza Hut, Starbucks, Fenicja, Zielona, Cafe Vincent oraz Consonni. Aranżacja przestrzeni została ukończona, strefa wypełniła się światłem i ciepłymi barwami drewna i miedzi.

REKLAMA

Pierwszą marką, która została otwarta na terenie Grand Kitchen, jest Pizza Hut. To 286-metrowy lokal w zupełnie nowym koncepcie, gdzie goście mają do dyspozycji specjalną ofertę pizz wypiekanych w kamiennych piecach, a także nowe rodzaje sałatek. W strefie pojawiła się również marka sieci kawiarni Starbucks. Poza ofertą napojów i przekąsek, goście 113-metrowego lokalu mogą regularnie podziwiać prezentacje alternatywnych metod zaparzania kawy. W nowej przestrzeni otworzyła się również Fenicja, czyli 171-metrowa restauracja, serwująca potrawy kuchni libańskiej oraz oferująca wina, których tradycja tworzenia sięga korzeniami starożytnej Fenicji. Na miejscu dostępne są także shishe. Wielbiciele kuchni wegańskiej i wegetariańskiej zyskali również restaurację Zieloną. Jej powierzchnia sięga 131 mkw. Dostępna jest już również wyspa Cafe Vincent – kawiarnio-piekarnia w stylu francuskim. Jej goście znajdą w ofercie m.in. śniadania i lunche, a także pieczywo i słodkie wypieki. Otwarta została także wyspa cukierni Consonni, w której klienci mogą kupić wypieki cukiernicze, a ponadto lody, czekoladki oraz kawy.

Wkrótce jeszcze bogatsza oferta

Do zestawu najemców strefy Grand Kitchen dołączą również: Azia Concept, dwupoziomowy lokal z tarasem o powierzchni 1118 mkw., w którym klienci będą mieli do dyspozycji restaurację japońską HANA SUSHI, kuchnię chińską DIM SUM, kuchnię tajską NAI THAI, a także bar Hana Sushi Express. Wśród nowych lokali znajdzie się również 547-metrowy, pierwszy w Polsce BLACK – utrzymany w nietypowej aranżacji, z klimatyczną antresolą, który dostarczy klientom niesamowitych wrażeń smakowych. W ofercie restauracji znajdzie się 12 burgerów w różnych odsłonach, a także m.in. dania wegetariańskie oraz wegańskie. W strefie Grand Kitchen pojawi się również restauracja Godavari o powierzchni 137 mkw., specjalizująca się w autentycznej kuchni południowych Indii, choć w lokalu dostępne będą również smaki charakterystyczne dla północnych regionów tego kraju. Na miejscu serowania będzie m.in. znana na całym świecie potrawa Hyderabadi Biryani, składająca się z ryżu i rozmaitych dodatków. Podpisana została również umowa z właścicielem lokalu Lalka – znajdziemy tam różnorodne naleśniki, zarówno w tradycyjnych smakach, jak i inspirowane kuchnią orientalną. Restauracja zajmie powierzchnię 63 mkw.

Wkrótce zostaną otwarte także nowe wyspy restauracyjne. Wśród nich znajdzie się La Manga – serwująca hiszpańskie tapas i pinchos, a także wyspa Nadziane, w której klienci będą mieli do dyspozycji bogatą ofertę pierogów w smakach z całego świata.



Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY