REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo

www.kanlux.pl
×

Szukaj w serwisie

Jaskinia bez glutenu w sercu Paryża

  • Autor: PropertyDesign.pl
  • 24 paź 2016 11:45
Jaskinia bez glutenu w sercu Paryża
Jaskinia bez glutenu w sercu Paryża
Jaskinia bez glutenu w sercu Paryża
Jaskinia bez glutenu w sercu Paryża
Jaskinia bez glutenu w sercu Paryża
Jaskinia bez glutenu w sercu Paryża
Jaskinia bez glutenu w sercu Paryża
Jaskinia bez glutenu w sercu Paryża
Jaskinia bez glutenu w sercu Paryża

Noglu - butikowa restauracja oferująca bezglutenową kuchnię - otworzyła swój flagowy obiekt zaprojektowany przez Mathieu Lehanneura. Kawiarnio-restauracjo-piekarnia znajduje się przy ul. Grenelle w siódmej dzielnicy Paryża.

REKLAMA

Lokal Noglu ulokowano w odnowionej okolicy, która wyspecjalizowana jest w oferowaniu autentycznego i oryginalnego jedzenia - francuskich serów. chleba, mięs czy lokalnych wypieków.

Mathieu  Lehanneur  postawił na wykorzystanie czystych, naturalnych materiałów - dlatego wnętrze korzysta zarówno z marmuru czy kwarcu, jak i rozwiązań produktów przytulność - miękkich w dotyku mebli, biało-szarych aksamitnych poduszek. Wysokie sufity, białe ściany w prążkowanym wykończeniu oraz salon w kolorystyce pudrowego różu zaprojektowano tak, by przyciągały gości. 

Na środku sali znajduje się delikatnie pofalowana, kamienna ściana, która w zamierzeniu projektanta ma przywodzić na myśl wejście do jaskini. 

- Jesteśmy prymitywnymi istotami, które zostały ucywilizowane. Kamienna ściana ma przypominać, że pochodzimy z jaskiń i wcale nie jesteśmy aż tak daleko, w tym kim się staliśmy dziś, od miejsc, z których się wywodzimy - tłumaczy projektant, który obiekt przygotował dla Noglu Cuisine sans Gluten et Épicerie.

 





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY