REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Klimat pracowni krawieckiej przeniesiony do butiku. To nowy projekt Mode:lina

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 04 sty 2017 09:43
Klimat pracowni krawieckiej przeniesiony do butiku. To nowy projekt Mode:lina
Projekt: BIZUU Après-Midi. Design: Mode:lina fot. Marcin Ratajczak
Klimat pracowni krawieckiej przeniesiony do butiku. To nowy projekt Mode:lina
Klimat pracowni krawieckiej przeniesiony do butiku. To nowy projekt Mode:lina
Klimat pracowni krawieckiej przeniesiony do butiku. To nowy projekt Mode:lina
Klimat pracowni krawieckiej przeniesiony do butiku. To nowy projekt Mode:lina
Klimat pracowni krawieckiej przeniesiony do butiku. To nowy projekt Mode:lina
Klimat pracowni krawieckiej przeniesiony do butiku. To nowy projekt Mode:lina
Klimat pracowni krawieckiej przeniesiony do butiku. To nowy projekt Mode:lina
Klimat pracowni krawieckiej przeniesiony do butiku. To nowy projekt Mode:lina

Blanka Jordan i Zuzanna Wachowiak, założycielki i projektantki marki modowej BIZUU, stworzyły nową popołudniową linię ubrań pod szyldem BIZUU Après-Midi. Pierwszy butik spod znaku BIZUU Apres-Midi powstał w Poznaniu, a do współpracy zaproszono zespół Mode:lina.

REKLAMA

Blanka i Zuzanna zawsze razem pracują nad wyglądem każdej kolekcji - dzięki temu nawet najmniejszy szczegół dopracowany jest z wyjątkową precyzją. Inspiracją dla architektów stał się jeden z charakterystycznych elementów ich pracy - wykrój krawiecki bogaty w linie i kąty. Klimat pracowni krawieckiej, przeniesiony do butiku, łączy w sobie luźny charakter nowej marki wraz z technicznym rzemieślniczym sznytem.

Architekci z Mode:lina wpisali w przestrzeń lokalu linie i kształty inspirowane wykrojami. Patchwork różnorodnych materiałów jest spójny z odświeżoną identyfikacją wizualną marki BIZUU. Płaszczyzny pokrywające ściany lokalu o wzorze białego i czarnego karraryjskiego marmuru uzupełnione są różową perforowaną blachą i czarnymi kontrastowymi krawędziami. Podobny zabieg w ażurowej formie pojawił się w witrynie. Jego kontynuacją są dynamiczne podświetlone linie w portalu wejściowym.

Projekt: BIZUU Après-Midi
Design: Mode:lina
Zespół projektowy: Paweł Garus, Jerzy Woźniak, Kinga Kin
Zrealizowany: Październik 2016
Lokalizacja: CH Posnania, Pleszewska 1, Poznań
Powierzchnia: 60 mkw.
Zdjęcia: Marcin Ratajczak

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY