REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Niezwykłe połączenie restauracji typu high volume z delikatesami

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 10 maj 2017 09:45
Niezwykłe połączenie restauracji typu high volume z delikatesami
Cargo Grill & Deli spod kreski Grycaj Design fot. mat. prasowe
Niezwykłe połączenie restauracji typu high volume z delikatesami
Niezwykłe połączenie restauracji typu high volume z delikatesami
Niezwykłe połączenie restauracji typu high volume z delikatesami
Niezwykłe połączenie restauracji typu high volume z delikatesami
Niezwykłe połączenie restauracji typu high volume z delikatesami
Niezwykłe połączenie restauracji typu high volume z delikatesami

W maju ciągle rozwijający się kompleks Dolne Młyny wzbogacił się o nowe i unikalne miejsce - Cargo Grill & Deli spod kreski Grycaj Design. To połączenie restauracji i delikatesów, jakiego jeszcze w Krakowie nie było.

REKLAMA

Eksperci od kulinarnej spedycji dbają o to, aby krakowianie mogli spróbować sezonowanej na sucho wołowiny, najświeższych ryb i owoców morza oraz dań inspirowanych kuchnią całego świata, a wszystko w towarzystwie specjalnie wyselekcjonowanego wina. Cargo jest jednak wyjątkowe z jeszcze jednego powodu. Zaprojektowaniem jego wnętrz zajął się Jacek Grycaj, architekt i właściciel firmy Grycaj Design, która specjalizuje się w opracowywaniu wnętrz restauracji z uwzględnieniem wszystkich możliwości i ograniczeń budynku.

Restauracja mieści się w najbardziej reprezentatywnej przestrzeni zespołu XIX-wiecznych budynków dawnej fabryki tytoniu. Pomysł pojawił się w trakcie pierwszego spotkania z inwestorami, a projekt powstał pod koniec 2016 roku.

Jacek Grycaj wykorzystał otwarte przestrzenie podzielone betonowymi słupami, podejmując odważną decyzję o ich pozostawieniu. Podkreśla, że kluczowym aspektem było jak najmniejsze naruszanie jednorodnej przestrzeni. W ten sposób na środku restauracji powstał bar z zapleczem, którego ściany nie dotykają sufitu. Również kuchnia jest w pełni otwarta, a salę bankietową od sali restauracyjnej oddzielają tafle szkła. To sprawia, że wnętrze wypełnione jest naturalnym światłem. Cały koncept uzupełnił autorski pomysł stworzenia przestrzeni dla delikatesów, które serwują najlepszej jakości wołowinę, świeże owoce morza, sosy i dodatki.

Czerń i czerwień są mocnymi i wyrazistymi kolorami przewodnimi tego miejsca. Zaufanie właścicieli sprawiło, że udało się wykreować bardzo zdecydowane wnętrze o mocnym charakterze, dzięki któremu wizyta w Cargo jest ucztą nie tylko stricte kulinarną, ale również estetyczną.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY