REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Nowa odsłona biura Arval Service Lease Polska. To projekt Massive Design

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 07 paź 2016 10:41
Nowa odsłona biura Arval Service Lease Polska. To projekt Massive Design
Arval Service Lease Polska fot. udostępnione dzięki uprzejmości Massive Design
Nowa odsłona biura Arval Service Lease Polska. To projekt Massive Design
Nowa odsłona biura Arval Service Lease Polska. To projekt Massive Design
Nowa odsłona biura Arval Service Lease Polska. To projekt Massive Design
Nowa odsłona biura Arval Service Lease Polska. To projekt Massive Design
Nowa odsłona biura Arval Service Lease Polska. To projekt Massive Design
Nowa odsłona biura Arval Service Lease Polska. To projekt Massive Design
Nowa odsłona biura Arval Service Lease Polska. To projekt Massive Design
Nowa odsłona biura Arval Service Lease Polska. To projekt Massive Design
Nowa odsłona biura Arval Service Lease Polska. To projekt Massive Design
Nowa odsłona biura Arval Service Lease Polska. To projekt Massive Design
Nowa odsłona biura Arval Service Lease Polska. To projekt Massive Design

Arval Service Lease Polska dołączył do grona klientów, którzy po raz kolejny wybierają biuro Massive Design, jako autora nowej aranżacji. Obecne, jak i poprzednie biuro realizowane w 2009 roku, zlokalizowane jest na warszawskim Mokotowie. Tym razem wybór padł na nowo wybudowany budynek Wołoska 24.

REKLAMA

Z racji rozmieszczenia aranżacji na dwóch kondygnacjach wymogiem klienta była wewnętrzna klatka schodowa, która stała się doskonałym pretekstem by połączyć przestrzeń na kilku płaszczyznach. Prócz swojej podstawowej funkcji przestrzeń wokół klatki stała się swego rodzaju hub’em wymiany myśli, informacji i integracji pracowników. Wokół schodów zorganizowana została przestrzeń wspólna dla wszystkich, gdzie można odbywać zarówno spotkania ad hoc, jak również może pełnić rolę miejsca zebrań całej firmy. Sprawdzony w poprzednim biurze pomysł centralnie zlokalizowanej kantyny musiał i tu znaleźć swój odzwierciedlenie. Zaprojektowana na wprost klatki schodowej i połączona z zewnętrznym tarasem przestrzeń doskonale uzupełnia funkcjonalność hub’u.

Liczący ponad 2100 mkw. projekt autorstwa Massive Design charakteryzuje się dość odważnym podejściem w kwestii kolorystyki. Specjalnie stworzona na potrzeby firmy Arval wykładzina miała podkreślić znaczenie znaku rozpoznawczego – energetyzującej zieleni nawiązującej do proekologicznego podejścia do businessu, pojawiającej się również w logo firmy. Ta barwa jest obecna praktycznie w każdym miejscu biura – od recepcji przez sale konferencyjne i open space’y po kuchenki.

Open space został stworzony ewidentnie pod kątem wygody pracowników. Zarówno stopień zagęszczenia biurek, jak również rozlokowane w nim przestrzenie do pracy zespołowej czy pracy w skupieniu powodują, że jest to jedno z bardziej przyjaznych biur. Zastosowane tu sprawdzone rozwiązania obejmujące stoły projektowe, czy akustyczne kubiki pełniące funkcję zarówno budek telefonicznych jak i miejsca spotkań ad hoc, uzupełnione salkami spotkań, dają pełen komfort użytkowania.

Efekt końcowy, który można oglądać na zdjęciach był możliwy dzięki ścisłej współpracy i zaangażowaniu zarówno Massive Design, przedstawicieli firmy jak i samego prezesa Arval Service Lease Polska.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY