REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Ecophon Forbo
×

Szukaj w serwisie

Nowy restauracyjny koncept przy Muzeum Polskiej Wódki

  • Autor: Properydesign.pl
  • 01 wrz 2017 11:24
Nowy restauracyjny koncept przy Muzeum Polskiej Wódki
fot. Mirosław Nizio
Nowy restauracyjny koncept przy Muzeum Polskiej Wódki
Nowy restauracyjny koncept przy Muzeum Polskiej Wódki
Nowy restauracyjny koncept przy Muzeum Polskiej Wódki

Kulinarny krajobraz Warszawy wzbogaci się wkrótce o restaurację ZONI i bistro WuWu, które powstają na terenie rewitalizowanego kompleksu Koneser z inicjatywy rodzinno-biznesowej spółki REST TEAM sygnowanej nazwiskiem Nizio. Oba lokale będą stanowić swoistą kreatywną mieszankę architektonicznych i wnętrzarskich doświadczeń właściciela pracowni Nizio Design International oraz biznesowego doświadczenia twórców sukcesu sopockiego White Marlin.

REKLAMA

Unikatowy restauracyjny koncept REST TEAM współtworzą Ewa, Andrzej i Mirosław Nizio. Restauracja ZONI oraz bistro WuWu, będące wyrazem zamiłowania zarówno do wybornej, opartej na sezonowym produkcie kuchni śródziemnomorskiej wzbogaconej wyrazistymi polskimi akcentami, jak również do wysmakowanej architektury, to pierwsze wspólne kulinarne przedsięwzięcie trojga inwestorów. – Mamy za sobą kilka wspólnych realizacji. Znamy poziom swoich wymagań. Mamy bardzo podobne podejście do detalu, jakości oraz zasad prowadzenia biznesu. REST TEAM zagwarantuje stworzenie miejsca unikatowego pod względem designu i sztuki kulinarnej. Miejsca z dobrą energią, tworzonego w atmosferze przyjaznej współpracy właścicieli i pracowników, otwartego na potrzeby gości – mówi o wspólnym przedsięwzięciu Ewa Nizio.

Wieloletnie doświadczenie wspólników zaowocowało przekonaniem, że najważniejsza dla rozwoju restauracyjnego biznesu jest lokalizacja i tworzący miejsce ludzie. Nie jest więc bez znaczenia, że swoją restaurację i bistro otworzą właśnie w Centrum Praskim Koneser. – Jesteśmy przekonani, że Koneser wyrasta na najważniejszy punkt biznesowej, towarzyskiej i kulturalnej mapy stolicy. Wierzymy w sukces tego miejsca – mówią zgodnie właściciele.

Twórcy restauracji ZONI i bistro WuWu wyznają strategię budowania silnej marki konsekwentnymi, małymi krokami. Stawiają na jakość, doby smak, estetykę i komfort oraz na zgrany i szanujący się nawzajem zespół. Mówiąc o ofercie obu lokali przyznają, że dążą do stworzenia dwóch całkowicie niezależnych od siebie miejsc. Inne nazwy i inna stylistyka wnętrz – w obu przypadkach wykreowana przez Mirosława Nizio – przyciągną różne grupy klientów. Bisto ma mieć bardziej rozrywkowy charakter i działać w trybie całodobowym. Jak przystało na lokal sąsiadujący z Muzeum Polskiej Wódki zaoferuje gościom najlepsze rodzime trunki oraz przekąski. Restauracja ma mieć nieco inny, bardziej kameralny charakter i stać się miejscem relaksu, spotkań towarzyskich, rodzinnych oraz biznesowych. Klientów przyciągnie bogatą kartą win i polskich wódek, kuchnią pełną pasji i doskonałych smaków oraz nietuzinkową architekturą projektu Mirosława Nizio.

Otwarcie obu lokali planowane jest wiosną 2018 r.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie


FORUM TYMCZASOWO NIEDOSTĘPNE

W związku z ciszą wyborczą dodawanie komentarzy zostało tymczasowo zablokowane.



REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.