REKLAMA
PARTNER PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Od food trucka do lokalu w sercu Manufaktury

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 06 lis 2017 11:40
Od food trucka do lokalu w sercu Manufaktury
Od food trucka do lokalu w sercu Manufaktury fot. mat. prasowe
Od food trucka do lokalu w sercu Manufaktury
Od food trucka do lokalu w sercu Manufaktury
Od food trucka do lokalu w sercu Manufaktury

Na rynku Manufaktury w Łodzi otwarto restaurację polskiej sieci Bobby Burger, która w pięć lat rozkochała całą Polskę w burgerach. W kameralnym lokalu dominuje ciemne drewno oraz industrialne elementy nawiązujące bezpośrednio do charakteru Manufaktury.

REKLAMA

W 2012 roku był foodtruck, rok później – pierwszy stacjonarny lokal w Warszawie, a dziś sieć Bobby Burger liczy aż 34 restauracje w najlepszych lokalizacjach. Nic więc dziwnego, że do tego grona dołączyła Manufaktura w Łodzi. – Jedną z głównych idei przyświecających marce Bobby Burger jest bycie w centrum, sercu wydarzeń miasta. Taka jest właśnie Manufaktura, dlatego nie mogło nas tu zabraknąć – tłumaczy Maciej Sobolewski, Marketing Manager Bobby Burger.

Restauracja ma 70 mkw. i mieści się w ciągu zabytkowych budynków na rynku, w których w XIX wieku funkcjonowały warsztaty na potrzeby fabryki Izraela Poznańskiego. Dziś są tu restauracje, a także sklep Saturn.

W kameralnym lokalu dominuje ciemne drewno oraz industrialne elementy nawiązujące bezpośrednio do charakteru Łodzi, Manufaktury i ich historii. Na dwóch piętrach wydzielono zarówno strefy do szybkiego zjedzenia posiłku, jak i miejscami przeznaczonymi na dłuższe spotkania ze znajomymi lub spotkania biznesowe.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY