REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Ecophon Forbo
×

Szukaj w serwisie

Oto najnowsze biuro Kantar TNS w warszawskim Koneserze. Zaglądamy do środka

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 13 lis 2018 13:01
Oto najnowsze biuro Kantar TNS w warszawskim Koneserze. Zaglądamy do środka
Biuro Kantar fot. mat. Tetris
Oto najnowsze biuro Kantar TNS w warszawskim Koneserze. Zaglądamy do środka
Oto najnowsze biuro Kantar TNS w warszawskim Koneserze. Zaglądamy do środka
Oto najnowsze biuro Kantar TNS w warszawskim Koneserze. Zaglądamy do środka
Oto najnowsze biuro Kantar TNS w warszawskim Koneserze. Zaglądamy do środka
Oto najnowsze biuro Kantar TNS w warszawskim Koneserze. Zaglądamy do środka
Oto najnowsze biuro Kantar TNS w warszawskim Koneserze. Zaglądamy do środka
Oto najnowsze biuro Kantar TNS w warszawskim Koneserze. Zaglądamy do środka
Oto najnowsze biuro Kantar TNS w warszawskim Koneserze. Zaglądamy do środka
Oto najnowsze biuro Kantar TNS w warszawskim Koneserze. Zaglądamy do środka
Oto najnowsze biuro Kantar TNS w warszawskim Koneserze. Zaglądamy do środka

Kantar TNS to jedna z największych na świecie firm zajmujących się badaniami opinii publicznej. To właśnie dla niej Tétris Poland zaprojektował i zbudował nowe biuro mieszczące się w kompleksie Koneser na warszawskiej Pradze.

REKLAMA

Projekt koncepcyjny został stworzony w ciągu dwóch miesięcy i obejmował zaprojektowanie trzech pięter, które łącznie stanowią powierzchnię niespełna 5 000 mkw. Prace nad koncepcją rozpoczęto od przeprowadzenia wywiadów z pracownikami w celu poznania ich preferencji. Dzięki tej współpracy zespół Tétris mógł stworzyć przestrzeń, która w pełni spełniałaby ich oczekiwania i nawiązywała do tego, czym zajmuje się Kantar. Głównymi motywami w projekcie były lokalizacje, w których pracownicy firmy przeprowadzają badania i spotykają swoich respondentów, czyli po prostu miasto, reprezentowane tu przez skwer, centrum, czy teatr.

Inspirujące miasto

Zaprojektowane sale konferencyjne nawiązują do codziennych miejsc lokalnych społeczności jak: bazar, biblioteka, drogeria, delikatesy, pchli targ, autobus, tramwaj, szkoła. Na mobilnych ścianach w największej sali „miasto” po złożeniu wszystkich ruchomych elementów podziwiać można okalającą pomieszczenie grafikę przedstawiającą Warszawę.

Ponadto każde z trzech zaprojektowanych pięter, otrzymało własną tożsamość poprzez identyfikację kolorystyczną: piętro trzecie – szarości, czwarte – odcienie żółci, piąte – odcienie niebieskiego.

Aneksy kuchenne nawiązują również do przestrzeni związanych z lokalną gastronomią takich jak: bar mleczny, kafejka, bistro i klubokawiarnia, w której znajdują się piłkarzyki. Jest tam także pub z wyjściem na taras. W biurze znajdują się także strefy chillout nawiązujące do motywów takich, jak: pociąg, przystanek, plaża, klub, ławeczka i siłownia. Hushroomy do rozmów telefonicznych wystylizowano na kioski.

Należało połączyć siły

Prace nad aranżacją i wykończeniem przestrzeni znajdującej się w biurze Kantar wymagały połączenia sił zespołu projektantów i wykonawców. Wspólnie stworzyli oni wnętrze, które nie tylko stanowi reprezentację firmy, ale także pozwala swoim pracownikom na pracę w bardzo komfortowych i przyjaznych warunkach.

Design dopasowany do klienta

Zespół architektów pod okiem Danuty Barańskiej, dyrektor kreatywnej Tétris, opracował koncepcję, która nie tylko spodobała się inwestorowi, ale również wynikała ze współpracy z osobami zaangażowanymi w proces jej powstawania ze strony Kantar i była dopasowana do ich oczekiwań i wymagań związanych z aranżacją.

- Biuro Kantar to nie tylko przestrzeń do pracy. Zadbaliśmy o to, żeby powierzchnia była przyjazna i komfortowa dla pracowników. Znaleźliśmy miejsce również dla zieleni, od małych roślin doniczkowych, po większe gabarytowo. Ponadto przenieśliśmy z poprzedniej lokalizacji akwarium, które stało się wręcz wizytówką poprzedniej lokalizacji biura, a w obecnej wzbogaciło strefę powiązaną z recepcją. W projekcie biura ważny dla nas był również komfort pracowników i zapewnienie im odpowiednich warunków pracy, zaprojektowaliśmy rozkład biurek tak, by docierało do nich jak najwięcej światła z zewnątrz. Ilość docierającego światła można regulować za pomocą zamontowanych żaluzji i rolet, które dodatkowo chronią przed nadmiernym oświetleniem słońcem powodującym olśnienie czy przegrzaniem powierzchni - mówi Danuta Barańska.



Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.