REKLAMA
PARTNER PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Salon fryzjerski w starej kamienicy. Zobacz unikalną aranżację w Gdańsku

  • Autor: PropertyDesign.pl
  • 01 lut 2017 09:00
Salon fryzjerski w starej kamienicy. Zobacz unikalną aranżację w Gdańsku
fot. mat. prasowe
Salon fryzjerski w starej kamienicy. Zobacz unikalną aranżację w Gdańsku
Salon fryzjerski w starej kamienicy. Zobacz unikalną aranżację w Gdańsku
Salon fryzjerski w starej kamienicy. Zobacz unikalną aranżację w Gdańsku
Salon fryzjerski w starej kamienicy. Zobacz unikalną aranżację w Gdańsku
Salon fryzjerski w starej kamienicy. Zobacz unikalną aranżację w Gdańsku
Salon fryzjerski w starej kamienicy. Zobacz unikalną aranżację w Gdańsku
Salon fryzjerski w starej kamienicy. Zobacz unikalną aranżację w Gdańsku
Salon fryzjerski w starej kamienicy. Zobacz unikalną aranżację w Gdańsku
Salon fryzjerski w starej kamienicy. Zobacz unikalną aranżację w Gdańsku
Salon fryzjerski w starej kamienicy. Zobacz unikalną aranżację w Gdańsku

Osoby związane ze sztuką uwielbiają otaczać się pięknymi, oryginalnymi wnętrzami. Dlatego też w salonie fryzur Darii Szulc D&D w Gdańsku, gdzie dominuje dopracowana aranżacja i troska o detal, sztuka we wnętrzu odgrywa znaczącą rolę. To dzieło architektów z JT Grupa.

REKLAMA

Sztuka we wnętrzu przeplata się tutaj ze stylizacjami włosów. Architekci z JT Grupa postawili na surowy kamień, szarość i czerń subtelnie przełamane różem oraz drewnem. Nie mogło zabraknąć też kilku designerskich detali...

Salon fryzjerski Darii Szulc D&D mieści się w Gdańsku Wrzeszczu w zabytkowym budynku z 1763 roku o nazwie "Dwór Kuźniczki". Z uwagi na charakter bryły zewnętrznej praca nad projektem była ciekawym wyzwaniem dla architektów, którzy musieli połączyć wiekowy budynek z nowoczesnym wnętrzem.

Zgodnie z założeniem aranżacja miała zaskakiwać już od wejścia, a klientki powinny czuć się wyjątkowo i ekskluzywnie. Na atmosferę wnętrza obok profesjonalnej oraz wysokiej jakości usługi wpływa oryginalny wystrój. Fornir naturalny, marmur i hiszpańskie płytki na posadzce podkreśliły szczególny charakter tego miejsca. Wnętrze salonu zostało skrojone na miarę i praktycznie wszystkie elementy użyte do aranżacji zostały indywidualnie zaprojektowane oraz wykonane przez lokalnych rzemieślników.

Nieczęsto zdarza się projektować miejsca, które mają prawie 4 m wysokości dlatego też chcąc podkreślić wysokość i przestrzeń wnętrza architekci zdecydowali pokryć sufit specjalnie zaprojektowaną fototapetą z nadrukiem. Centralnym miejscem salonu jest wyspa z sześcioma stanowiskami fryzjerskimi, przy których zamontowane są prawie 3-metrowe lustra. Ich konstrukcja musiała zostać specjalnie wzmocniona, aby mógł na niej zostać osadzony 8-metrowej długości blat wykonany i pokryty ciemnym, dębowym fornirem naturalnym.

Wyjątkową atmosferą w salonie tworzy także oświetlenie: kinkiety zamówione w Stanach Zjednoczonych oraz neon, nawiązujący do logotypu salonu, został indywidualnie zaprojektowany i wykonany przez pracownię w Warszawie. 



Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY