
Koneser, zlokalizowany na Starej Pradze przy ulicy Ząbkowskiej w Warszawie, będzie otwartym kwartałem miejskim. Jednym z najważniejszych wyróżników obiektu będzie bogata oferta lokali gastronomicznych, dostępnych dla mieszkańców, pracowników biur i wszystkich gości – zatrzymujących się w hotelu Moxy Warsaw Praga, odwiedzających Muzeum Polskiej Wódki czy poszukujących miejsca na spędzenie wolnego czasu.
W Koneserze aż 30 proc. z 20 tys. mkw. powierzchni handlowej zajmą restauracje, serwujące dania z różnych kuchni świata, klimatyczne kawiarnie i bary. Ponadto na terenie Konesera swoje miejsce znajdą ciekawe marki odzieżowe i całoroczny targ ze zdrową żywnością. Na ogólnodostępnych placach i skwerach będą się odbywać wyjątkowe koncerty i wydarzenia kulturalne.
- Koneser jest nazywany centrum lifestylowym, w którym będzie można znaleźć najlepsze lokale gastronomiczne i skorzystać z atrakcyjnych usług. Pragniemy, aby każdy, kto w Koneserze przebywa, czuł się tutaj wyjątkowo i chciał do nas powracać. Bardzo starannie wybieramy nowych najemców – komentuje Bogda Korolczuk, dyrektor ds. wynajmu powierzchni handlowych w Grupie Liebrecht & wooD.
- Sercem Konesera będą właśnie restauracje i inne lokale gastronomiczne, kuszące bardzo szeroką i zróżnicowaną ofertą. To one w połączeniu z unikalną zabudową stworzą jedyne w swoim rodzaju miejsce spotkań na warszawskiej Pradze. Już dziś wskazujemy je w naszym opracowaniu „Miejsca Spotkań – Kulinarna mapa Warszawy”, jako przyszłą destynację dla spragnionych wrażeń kulinarnych – mówi Marta Keszkowska, Leasing Manager w Dziale Wynajmu Powierzchni Handlowych w firmie Knight Frank.
Część gastronomiczno-usługowa Konesera zyskała właśnie trzech nowych najemców, którzy idealnie wpisują się w filozofię Centrum Praskiego Koneser, oferując unikalne doświadczenia mieszkańcom, pracownikom i gościom obiektu. Są to Restauracja Bombaj Masala, Etno Cafe oraz HOP-CHOP Barber Shop, którzy wynajęli łącznie prawie 450 mkw. powierzchni.
Restauracja Bombaj Masala zajmie lokal o powierzchni 235 mkw. w budynku dawnej Destylarni – tym samym, w którym będzie mieścił się hotel Moxy Warsaw Praga. Restauracje pod tym szyldem słyną ze smakowitych dań pochodzących z Indii. Również w budynku dawnej Destylarni zostanie otwarty lokal HOP-CHOP Barber Shop. Jest to koncept sieci salonów fryzjerskich tylko i wyłącznie dla panów, z usługami strzyżenia i stylizacji tradycyjnych fryzur, trymowania brody i golenia brzytwą.
W położonym w samym środku Konesera, dwukondygnacyjnym budynku Kadzielni, Etno Cafe wynajęła lokal o powierzchni 165 mkw. W przyjacielskiej atmosferze, goście tej kawiarni będą mogli prowadzić długie rozmowy przy autentycznym smaku świeżo palonej kawy. Sercem tego miejsca jest bowiem własna, rzemieślnicza palarnia, a ziarna sprowadzane są z Etiopii, Brazylii i Rwandy.
Założyciel, Architekt Nizio Design International
Architekt FBT Pracownia Architektury i Urbanistyki
Architekt FBT Pracownia Architektury i Urbanistyki
Architekt Kazimierski i Ryba sp.j.
Architekt Kazimierski i Ryba sp.j.
Architekt PRC Architekci