REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Tokyo Tey Sushi store - wnętrze surowe niczym sushi

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 15 mar 2016 11:17
Tokyo Tey Sushi store - wnętrze surowe niczym sushi
Tokyo Tey Sushi store w Poznaniu, mode:lina architekci, fot. Marcin Ratajczak
Tokyo Tey Sushi store - wnętrze surowe niczym sushi
Tokyo Tey Sushi store - wnętrze surowe niczym sushi
Tokyo Tey Sushi store - wnętrze surowe niczym sushi
Tokyo Tey Sushi store - wnętrze surowe niczym sushi
Tokyo Tey Sushi store - wnętrze surowe niczym sushi
Tokyo Tey Sushi store - wnętrze surowe niczym sushi
Tokyo Tey Sushi store - wnętrze surowe niczym sushi
Tokyo Tey Sushi store - wnętrze surowe niczym sushi
Tokyo Tey Sushi store - wnętrze surowe niczym sushi
Tokyo Tey Sushi store - wnętrze surowe niczym sushi
Tokyo Tey Sushi store - wnętrze surowe niczym sushi
Tokyo Tey Sushi store - wnętrze surowe niczym sushi
Tokyo Tey Sushi store - wnętrze surowe niczym sushi
Tokyo Tey Sushi store - wnętrze surowe niczym sushi
Tokyo Tey Sushi store - wnętrze surowe niczym sushi
Tokyo Tey Sushi store - wnętrze surowe niczym sushi
Tokyo Tey Sushi store - wnętrze surowe niczym sushi
Tokyo Tey Sushi store - wnętrze surowe niczym sushi

Architekci z pracowni mode:lina zaprojektowali sklep-restaurację Tokyo Tey Sushi store w centrum Poznania. Wnętrze nawiązuje do kolorów sushi...

REKLAMA

Tokyo Tey Sushi store mieści się w Poznaniu przy ul. Półwiejskiej 22. W tym 65-metrowym lokalu projektanci postanowili stworzyć minimalistyczne i transparentne wnętrze pozwalające szybko ogarnąć wzrokiem cały asortyment oraz na bieżąco obserwować poczynania sushi mastera przez duże przeszklenia na antresoli.

Kolorystyka wnętrza nawiązuje bezpośrednio do charakterystycznych kolorów sushi: dominują biel i czerń uzupełnione pasem różnokolorowych trójkątów. Są elementem spójnym z identyfikacją wizualną dla sklepu, którą przygotowała Anna Markowska.

Motyw trójkątów pojawia się również na rozświetlonej ladzie, podwieszonej nad nią białej stalowej kratownicy oraz kasetonach zdobiących ciemny, wysoki sufit - czytamy w opisie projektu.

Lada sprzedażowa oprócz swojej funkcji spełnia również rolę rzeźby przyciągającej wzrok przechodniów - jest to możliwe dzięki dużej szklanej witrynie. Białe stalowe panele lady rozdziela siatka świetlistych linii, które efektownie odbijają się w wypolerowanej betonowej posadzce.

Projekt zrealizowany w styczniu 2016 r., przygotowała pracownia mode:lina architekci w składzie: Paweł Garus, Jerzy Woźniak, Kinga Kin, Magdalena Skop.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY