REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Ecophon Forbo
×

Szukaj w serwisie

Warszawski showroom Samsunga na ustach wielu

  • Autor: PAP
  • 16 paź 2018 09:17
Warszawski showroom Samsunga na ustach wielu
fot. mat. pras.

Działający w warszawskim Wilanowie showroom Cook Story by Samsung w ciągu pierwszego roku działalności odwiedziło blisko 3,8 tys. gości - podała firma. Południowokoreański koncern demonstruje w obiekcie technologie inteligentnego domu.

REKLAMA

Uruchomione we wrześniu 2017 roku Cook Story by Samsung jest wyposażone w takie sprzęty, jak piekarnik Dual Cook Flex (ze specjalnym separatorem umożliwiającym równoczesne pieczenie potraw w dwóch różnych trybach i temperaturach) oraz multimedialna lodówka Family Hub (łączące się z innymi inteligentnymi sprzętami centrum do zarządzania domem). W obiekcie odbywają się warsztaty, kursy, imprezy, spotkania firmowe i pokazy oraz konferencje prasowe.

Z okazji rocznicy działalności showroom odwiedził przewodniczący Samsung Club des Chefs Michel Troisgros, zdobywca trzech gwiazdek Michelin i tytułu najlepszego szefa kuchni świata według miesięcznika "Le Chef".

- Miejsca takie jak Cook Story by Samsung stwarzają doskonałe warunki do rozwijania kulinarnych pasji. To nie tylko możliwość spotkania wybitnych szefów kuchni i zdobycia cennej wiedzy, ale przede wszystkim okazja do spróbowania swoich sił w praktyce. Przestrzeń przeznaczona do gotowania oferuje z jednej strony zaplecze godne restauracji, z drugiej zaś pamiętajmy, że ciągle wykorzystujemy sprzęty domowego użytku. Odpowiednie składniki w połączeniu z sercem do gotowania i odpowiednią technologią. Oto przepis na wyjątkowe danie - taka jest magia kuchni - powiedział Troisgros.

Samsung Club des Chefs to stworzona w 2013 roku globalna inicjatywa powstała w wyniku współpracy pomiędzy firmą Samsung a uznanymi szefami kuchni, takimi jak m.in. Michel Roux i Davide Oldani. Jej efektem jest m.in. opracowana przez inżynierów Samsunga linia sprzętu AGD Chef Collection. Ponadto członkowie klubu dzielą się swoim doświadczeniem na specjalnej platformie na smartfony.

Oprócz degustacji potraw przyrządzonych przez Michela Troisgros rocznicowe spotkanie w showroomie Samsunga poświęcone było trendom kulinarnym na 2019 rok. Prezentowała je orientalistka i kulturoznawczyni dr Magdalena Tomaszewska-Bolałek kierująca Food Studies na Uniwersytecie SWPS. 

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.