REKLAMA
PARTNER PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Innowacyjna kawiarnia Starbucks z designerskim wnętrzem

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 23 gru 2014 13:50
Innowacyjna kawiarnia Starbucks z designerskim wnętrzem
Starbucks Reserve® Roastery and Tasting Room
Innowacyjna kawiarnia Starbucks z designerskim wnętrzem
Innowacyjna kawiarnia Starbucks z designerskim wnętrzem
Innowacyjna kawiarnia Starbucks z designerskim wnętrzem
Innowacyjna kawiarnia Starbucks z designerskim wnętrzem
Innowacyjna kawiarnia Starbucks z designerskim wnętrzem
Innowacyjna kawiarnia Starbucks z designerskim wnętrzem
Innowacyjna kawiarnia Starbucks z designerskim wnętrzem
Innowacyjna kawiarnia Starbucks z designerskim wnętrzem
Innowacyjna kawiarnia Starbucks z designerskim wnętrzem
Innowacyjna kawiarnia Starbucks z designerskim wnętrzem

Firma Starbucks Coffee Company otworzyła innowacyjny Starbucks Reserve® Roastery and Tasting Room w dzielnicy Capitol Hill w Seattle, 9 przecznic od pierwszej kawiarni Starbucks znajdującej się przy Pike Place Market. To palarnia kawy, połączona z salą do degustacji i barem, wyjątkowe miejsce w całości poświęcone szerzeniu wiedzy na temat pozyskiwania i palenia kawy.

REKLAMA

Wszystkie ziarna z ekskluzywnej linii Starbucks Reserve® będą palone właśnie w Seattle. Pozwoli to marce Starbucks® rozszerzyć dostępność kaw z linii Starbucks Reserve® i wprowadzić ją aż do 1500 placówek na całym świecie. Dzięki temu uda się też otworzyć przynajmniej 100 nowych kawiarni, m.in. w Chicago, Los Angeles, Nowym Jorku, San Francisco czy Waszyngtonie. Otwarcie kolejnego Starbucks Reserve® Roastery and Tasting Room planowane jest na 2016 w Azji.

Budynek, w którym powstał Starbucks Reserve® Roastery and Tasting Room zbudowano w 1920 roku i był on częścią historycznej części Seattle zwanej „Auto Row”. Starbucks odrestaurował budynek i dołożył wszelkich starań, aby podczas renowacji używać niemal wyłącznie oryginalnych materiałów, takich jak drewno lastryko, beton. 95 proc. materiałów użytych do odrestaurowania budynku pochodzi ze Stanów Zjednoczonych.

- Ta palarnia to spełnienie marzenia, które powstało w naszych głowach już ponad dekadę temu. To hołd składany naszej nieustannej i nieustępliwej pogoni za innowacjami w świecie kawy. Teraz nasi goście mogą na własne oczy zobaczyć, w jaki sposób pozyskujemy, palimy i przygotowujemy najlepszą kawę z zakątków całego globu – mówi Howard Schultz, prezes zarządu i CEO Starbucks Coffee Company. – Wszystko, co do tej pory robiliśmy doprowadziło nas do tej chwili. To przełomowy moment w historii marki Starbucks.

Starbucks Reserve® Roastery and Tasting Room ma powierzchnię 4572 mkw., z czego 2028 mkw. przeznaczonych jest na kawiarnię i salę do degustacji kawy, zaprojektowaną tak, aby z każdego punktu pomieszczenia mieć widok na całą salę. W pierwszym roku działalności Starbucks Reserve® Roastery and Tasting Room do palarni trafi ok. 635 ton najwyższej jakości kawy, która sprzedawana będzie w kawiarniach Starbucks Reserve® na całym świecie.

W Starbucks Reserve® Roastery and Tasting Room kawy palone są w jedenej z dwóch palarek – Probat G-120 i Probat P25. Świeżo palona kawa, tuż po procesie palenia, trafia do degustacji lub do baru, gdzie bariści będą parzyć kawę przy pomocy jednej z sześciu metod: Pour Over, Chemex, French Press, Siphon, Clover czy Espresso.

Starbucks zaprosił do współpracy Toma Douglasa, jednego z najlepszych szefów kuchni w Seattle. Stworzył on unikalne menu, inspirowane historią Seattle i kawą. Wśród oferowanych przez niego produktów znajdują się pizze, bułeczki, kanapki, sałatki i ciasta.



Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY