REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Salon fryzjerski jak showroom spod kreski Musk Collective Design

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 29 paź 2014 14:11
Salon fryzjerski jak showroom spod kreski Musk Collective Design
Musk Collective Design zaprojektowali Salon Fryzjerski w Żorach
Salon fryzjerski jak showroom spod kreski Musk Collective Design
Salon fryzjerski jak showroom spod kreski Musk Collective Design
Salon fryzjerski jak showroom spod kreski Musk Collective Design
Salon fryzjerski jak showroom spod kreski Musk Collective Design
Salon fryzjerski jak showroom spod kreski Musk Collective Design
Salon fryzjerski jak showroom spod kreski Musk Collective Design
Salon fryzjerski jak showroom spod kreski Musk Collective Design
Salon fryzjerski jak showroom spod kreski Musk Collective Design
Salon fryzjerski jak showroom spod kreski Musk Collective Design

Architekci z Musk Collective Design zaprojektowali salon fryzjerski w stylu showroom'u. W galerii zdjęć zobaczycie to jasne i nowoczesne wnętrze.

REKLAMA

- Projektując salon fryzjerski chcieliśmy uniknąć typowych rozwiązań funkcjonalnych dla tego typu usługi, czyli układu liniowego, gdzie stanowiska ułożone są pod ścianami pomieszczenia, a przestrzeń centralna jest nieużywana - mówi Józek Madej z Musk Collective Design.

Architekci korzystając z dobrze doświetlonego wnętrza zaproponowali kontrastowe rozwiązanie, gdzie ponad 60 proc. powierzchni salonu to "showroom", czyli przestrzeń, w której sztuka fryzjerstwa może być cały czas obserwowana i doceniana przez użytkownika. Stanowiska znajdują się w centrum pomieszczenia, co koncentruje uwagę odbiorców a jednocześnie podkreśla prestiż fryzjera/stylisty.

Strefa poczekalni została całościowo wydzielona za pomocą kontrastującego koloru brązowego od reszty pomieszczeń utrzymanych w bieli i złamanych akcentami drewna.

- Dodatkowo, w strefie mycia i showroom'u zaprojektowaliśmy szereg mebli, w tym: stanowisko z lustrem stojącym i szafką wykończoną w naturalnym drewnie, ladę recepcyjną uwzględniającą podział kolorystyczny oraz prywatność pracownika, półki na specjalistyczne produkty i szafki. Wszystkie meble zostały dodatkowo wyposażone w oświetlenie liniowe LED - opisuje projekt Józek Madej.

Lokalizacja salonu: Żory
Inwestor: prywatny
Projekt: styczeń-luty 2014
Realizacja: luty-marzec 2014
Współpraca: Stereodesign

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.