REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Aranżacja nocnego klubu według Musk Collective Design

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 08 paź 2014 13:32
Aranżacja nocnego klubu według Musk Collective Design
Cooler Club, projekt: Musk Collective Design, fot. Marek Galica
Aranżacja nocnego klubu według Musk Collective Design
Aranżacja nocnego klubu według Musk Collective Design
Aranżacja nocnego klubu według Musk Collective Design
Aranżacja nocnego klubu według Musk Collective Design
Aranżacja nocnego klubu według Musk Collective Design
Aranżacja nocnego klubu według Musk Collective Design
Aranżacja nocnego klubu według Musk Collective Design

Projekt dla Cooler Club w Katowicach zakładał radykalne odnowienie wnętrza: sali z dancefloor’em oraz sali dla Vip'ów. - W pierwszym etapie projektu zmieniliśmy lokalizacje DJ’ki: z kąta sali przenieśliśmy ją do centrum przestrzeni, tak by stała się jej nadrzędnym elementem wokół którego toczy się wieczór - opisują architekci z pracowni Musk Collective Design.

REKLAMA

Projekt aranżacji Cooler Club powstał we współpracy Musk Collective Design i Anny Urbańskiej.

Forma efektownej DJ'ki to „połamany” niesymetryczny prostopadłościan złożony z przestrzennych brył. Dbając o funkcjonalność, w jego wnętrzu/załamaniach brył architekci przewidzieli miejsce, gdzie klienci mogą odłożyć napoje, a DJ zmieści sprzęt i urządzenia.

Głównym materiałem jakiego użyli architekci była blacha z cortenu. Przewrotnie pokazali, że jest to materiał robiący wrażenie nie tylko w dużej skali, jak na elewacjach budynków, ale również w mniejszych wnętrzarskich aranżacjach czy meblach. DJ’ka w ciemności zmienia swój wygląd przez oświetlenie LED (z możliwością zmiany barwy), które jest umieszczone na wszystkich załamaniach bryły.

- W drugiej kolejności odświeżyliśmy istniejącą aranżację sali głównej przez zmianę jej kolorystyki oraz przeprojektowanie wnęk okiennych z użyciem węgla i szkła - opisują architekci.

Nowy klimat zyskała także sala Vip room. Ciemne wnętrze zostało pomalowane na biało, łącznie z sufitem. Pojawiło się nowe oświetlenie i obicie sofy. Całość dopełnia zaprojektowany przez zespół architektów świecący stół, który jest prostą bryłą podpartą powykrzywianymi nogami.

Projekt dla klubu Cooler Club w Katowicach powstawał od maja do listopada 2013 r., a zrealizowano go na początku 2014 roku.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.