REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 28 lip 2015 10:18
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Labirynt, fot. Filip Dujardin
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh
Gigantyczny labirynt projektu Gijs van Vaerenbergh

Współpraca młodych, belgijskich architektów i artystów zaowocowała projektem tajemniczej i intrygującej instalacji - gigantycznego labiryntu. To kilometr korytarzy o ścianach wysokich na 5 m.

REKLAMA

Instalacja pojawiła się w miejscowości Genk z okazji 10-lecia centrum sztuki C-mine utworzonym w dawnej kopalni. Instalacja artystyczna zaprasza widzów, aby przeszli 1 kilometr przez labirynt o ścianach wysokich na 5 m. Labirynt widziany z lotu ptaka jest kwadratem o długości boku 37,5 m. Jego ściany ważą 186 ton i są wykonane ze stali o grubości 5 mm.

Labirynt projektu pracowni Gijs van Vaerenbergh, stworzonej przez artystę Pieterjana Gijsa (1983) i Arnouta Van Vaerenbergha (1983), to instalacja bazująca na doświadczeniach z przestrzenią.

Projekt powstał we współpracy z inżynierami z firmy Bollinger+Grohmann oraz firmą Meuwes Laswerken.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.