REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

LW+Architekci: Przy projekcie Brama Jury inspiracją były pobliskie skały i okoliczny krajobraz

  • Autor: PropertyDesign.pl
  • 22 mar 2018 09:00
LW+Architekci: Przy projekcie Brama Jury inspiracją były pobliskie skały i okoliczny krajobraz
Łukasz Warczak, fot. PTWP
LW+Architekci: Przy projekcie Brama Jury inspiracją były pobliskie skały i okoliczny krajobraz
LW+Architekci: Przy projekcie Brama Jury inspiracją były pobliskie skały i okoliczny krajobraz
LW+Architekci: Przy projekcie Brama Jury inspiracją były pobliskie skały i okoliczny krajobraz
LW+Architekci: Przy projekcie Brama Jury inspiracją były pobliskie skały i okoliczny krajobraz

W Zawierciu powstaje pierwszy duży obiekt handlowy o nazwie Brama Jury, który został zainicjowany przez Master Management Group. O pomyśle na projekt architektoniczny i licznych inspiracjach opowiedział nam Łukasz Warczak z pracowni LW+Architekci.

REKLAMA

- W 2017 roku zaczęliśmy projektować nowy obiekt dla Master Management Group. Będzie to ich kolejna galeria handlowa, która zostanie tym razem zlokalizowana w Zawierciu. Uzyskaliśmy już pozwolenie na budowę. Nazwa obiektu wzięła się z potocznej nazwy miasta, które określane jest "bramą na Jurę". Przemysł, który swego czasu był wiodącą branżą w Zawierciu, nie był dla nas inspirujący przy tworzeniu projektu, dlatego też zdecydowaliśmy się nawiązać do niedalekiej Jury Krakowsko-Częstochowskiej i aspektu krajobrazowego. Widać to w kształcie budynku i w jego elewacjach, które nawiązują do jurajskich skał - mówi Łukasz Warczak z pracowni LW+Architekci, która była odpowiedzialna za projekt Bramy Jury.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY