REKLAMA
PARTNER PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Restauracja w podziemiach hotelu. To było nie lada wyzwanie

  • Autor: Propertydesign.pl
  • 26 sty 2017 12:15
Restauracja w podziemiach hotelu. To było nie lada wyzwanie
AHA Chojnice, proj. Just Interiors fot. Magdalena Łojewska
Restauracja w podziemiach hotelu. To było nie lada wyzwanie
Restauracja w podziemiach hotelu. To było nie lada wyzwanie
Restauracja w podziemiach hotelu. To było nie lada wyzwanie
Restauracja w podziemiach hotelu. To było nie lada wyzwanie
Restauracja w podziemiach hotelu. To było nie lada wyzwanie
Restauracja w podziemiach hotelu. To było nie lada wyzwanie
Restauracja w podziemiach hotelu. To było nie lada wyzwanie
Restauracja w podziemiach hotelu. To było nie lada wyzwanie
Restauracja w podziemiach hotelu. To było nie lada wyzwanie
Restauracja w podziemiach hotelu. To było nie lada wyzwanie
Restauracja w podziemiach hotelu. To było nie lada wyzwanie
Restauracja w podziemiach hotelu. To było nie lada wyzwanie
Restauracja w podziemiach hotelu. To było nie lada wyzwanie
Restauracja w podziemiach hotelu. To było nie lada wyzwanie
Restauracja w podziemiach hotelu. To było nie lada wyzwanie
Restauracja w podziemiach hotelu. To było nie lada wyzwanie
Restauracja w podziemiach hotelu. To było nie lada wyzwanie
Restauracja w podziemiach hotelu. To było nie lada wyzwanie
Restauracja w podziemiach hotelu. To było nie lada wyzwanie

Hotel Ratuszowy położony jest w samym sercu Chojnic, pomiędzy XVI-wieczną bazyliką a zabytkowym ratuszem. W podziemiach hotelu mieści się nowa Restauracja AHA. O wyzwaniach w projekcie opowiada Justyna Kasperska z pracowni Just Interiors.

REKLAMA

Wnętrze hotelowej restauracji, które nawiązuje do zabytkowego otoczenia, zyskało atrakcyjną i nowoczesną formę.

- Jednym z głównych wyzwań było stworzenie przestrzeni, która sprawdzi się zarówno w ciągu dnia, podczas hotelowych śniadań, jak i wieczorem. Dominującym motywem są tu podświetlane piwniczne wnęki wyłożone nieregularną tapetą oraz wysokiej jakości kanapy o prostych formach zaprojektowane i tapicerowane specjalnie dla tego projektu. Idealnie komponują się ze spokojnym szaro-czarnym wyposażeniem z mocnymi dodatkami w kolorze fuksji, w tym z bardzo industrialnym barem - opowiada  Justyna Kasperska.

Całość uzupełnia oryginalne oświetlenie: nowoczesne, zabawne lampy Ligne Roset zawieszone centralnie nad stołami oraz miedziane kule w strefie baru. - Oświetlenie gra w tym klimatycznym wnętrzu niezwykle ważną rolę, ponieważ w podziemnej restauracji jest ograniczony dostęp do światła dziennego - nadmienia projektantka. Ciekawym akcentem restauracji hotelowej są także obrazy grafika Igora Morskiego z kobiecym motywem oraz tapety podkreślające nowoczesną prostotę i elegancję wnętrza, czyniąc z niego idealne miejsce zarówno dla gości hotelowych, jak i dla mieszkańców miasta - dodaje.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY