Rozbudowana strefa gastronomiczna to już nie atut, ale konieczność. Swój pomysł przedstawił zespół kierowany przez Paula Ayre z Vsf-creative.
W weekend, 19-20 listopada w centrum handlowym Aura Centrum w Olsztynie odbyło się oficjalne otwarcie nowej strefy restauracyjnej. Pod wspólną nazwą „Strefa Smaku” zadebiutowały 4 punkty gastronomiczne.
Poszerzenie oferty gastronomicznej to końcowy etap wdrażanego planu rewitalizacji Aury Centrum, realizowanego przez firmę Balmain Asset Management, odpowiedzialną za komercjalizację obiektu.
Nowy food court dopełnia on ofertę rozrywkową obiektu, tworzoną dotąd przez kino sieci Helios oraz kawiarnie i restauracje znajdujące się na pozostałych piętrach.
- Nowoczesna strefa gastronomiczna w Aura Centrum to format zaprojektowany tak, by wnosił nową jakość w kulinarny krajobraz Olsztyna. Zależało nam szczególnie na poszerzeniu grupy naszych klientów o osoby, które chętnie zjedzą u nas biznesowy lunch lub wybiorą się na niedzielny obiad z rodziną i przyjaciółmi. Jestem przekonana, że nowi najemcy i kuchnia, którą oferują, zostaną pozytywnie przyjęci przez naszych Klientów – mówi Katarzyna Tondel-Jędrzejczak, Senior Asset Manager, Balmain Asset Management.
Aura Centrum powstawało w dwóch etapach - pierwsza część obiektu została oddana do użytku w 2005 roku, druga, w 2009. W skład Centrum wchodzi 98 sklepów między innymi takich marek jak: H&M,, Sinsay, Mohito, KappAhl, Rossmann, Empik, Smyk, Nike, CCC, Reserved, Home & You, Douglas i New Yorker. Na terenie Centrum znajduje się także 8-salowe kino Helios. W 2012 roku CH Aura zostało kupione przez fundusz inwestycyjny zarządzany przez Rockspring Property Investment Managers z siedzibą w Londynie.
architekt, partner More Design & Architecture (MRDA)
architekt, partner More Design & Architecture (MRDA)
właściciel werk.pl
współzałożyciel, wiceprezes zarządu MWM Architekci
Biuro Architektoniczne STRUKTURA
wspólnik MWM Architekci