REKLAMA
PARTNER PORTALU
×

Szukaj w serwisie

Toya Design zaprojektowali zespół domków rekreacyjnych w Powidzkim Parku Krajobrazowym

  • Autor: PropertyDesign.pl
  • 11 lut 2022 09:43
Toya Design zaprojektowali zespół domków rekreacyjnych w Powidzkim Parku Krajobrazowym
Koncepcja zespołu domków rekreacyjnych w Powidzkim Parku Krajobrazowym, proj. Toya Design, wiz. mat. Toya Design
Toya Design zaprojektowali zespół domków rekreacyjnych w Powidzkim Parku Krajobrazowym
Toya Design zaprojektowali zespół domków rekreacyjnych w Powidzkim Parku Krajobrazowym
Toya Design zaprojektowali zespół domków rekreacyjnych w Powidzkim Parku Krajobrazowym
Toya Design zaprojektowali zespół domków rekreacyjnych w Powidzkim Parku Krajobrazowym
Toya Design zaprojektowali zespół domków rekreacyjnych w Powidzkim Parku Krajobrazowym
Toya Design zaprojektowali zespół domków rekreacyjnych w Powidzkim Parku Krajobrazowym

Architekci z pracowni Toya Design mają pomysł na aktywny wypoczynek na łonie natury. Stworzyli koncepcję zespołu domków rekreacyjnych w Powidzkim Parku Krajobrazowym.

REKLAMA

Zespół domków rekreacyjnych został zaprojektowany na terenach leśnych w bezpośredniej bliskości jezior Powidzkiego Parku Krajobrazowego. 

- Ta koncepcja to nasza odpowiedź na potrzebę aktywnego wypoczynku w bliskości z naturą. Inwestor chcąc zapewnić użytkownikom maksimum komfortu zlecił nam zaprojektowanie kameralnego, wyposażonego we wszystkie udogodnienia miejsca wypoczynku - wyjaśnia Beata Brzuchnalska z pracowni Toya Design odpowiedzialnej za koncepcję kompleksu.

Projekt obejmuje cztery budynki o powierzchni 56,6 mkw. rozmieszczone na obszarze dwóch sąsiadujących ze sobą działek w taki sposób, aby każdy z budynków zapewniał lokatorom jak największą prywatność oraz dostęp do natury.

Każdy z domków ma dwie kondygnacje oraz posiada własny taras z jacuzzi.
Na parterze znalazła się kuchnia otwarta na salon, pomieszczenie techniczne oraz łazienka wraz z mini sauną. Umiejscowione w narożniku salonu schody prowadzą na antresolę z dwiema sypialniami z widokiem na otaczający las. 

Na terenie działek znalazł się również niewielki dodatkowy budynek wyposażony w sprzęty do ćwiczeń przeznaczony do wspólnego użytkowania. Powierzchnia pawilonu to 30,5 mkw.  Za budynkiem zaprojektowano plac zabaw dla dzieci, maksymalnie oddalony od drogi wewnętrznej oraz parkingu.

Kompleks będzie przyjazny środowisku, architekci zadbali o proekologiczne rozwiązania w projekcie.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

W dowolnym czasie możesz określić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Jeśli zgadzasz się na wykorzystanie technologii plików cookies wystarczy kliknąć poniższy przycisk „Przejdź do serwisu”.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.