REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Wielkie otwarcie Nobu Hotel Warsaw lada miesiąc! Czym zaskoczy hotel Roberta De Niro?

  • Autor: PropertyDesign.pl
  • 03 mar 2020 13:24
Wielkie otwarcie Nobu Hotel Warsaw lada miesiąc! Czym zaskoczy hotel Roberta De Niro?
Oprócz 117 pokoi i restauracji, w Nobu Hotel Warsaw znajdziemy także strefę wellness, Nobu Café, Nobu Bar oraz przestrzeń eventową. Ta ostatnia to 438 mkw. na pierwszym piętrze nowego skrzydła budynku – idealne miejsce na spotkania i wydarzenie biznesowe oraz prywatne. System ścian mobilnych pozwala na dostosowane i podzielenie przestrzeni na dwie mniejsze części. Ponadto, w klasycznym skrzydle hotelu dostępne będą także kameralne sale spotkań, fot. mat. prasowe
Wielkie otwarcie Nobu Hotel Warsaw lada miesiąc! Czym zaskoczy hotel Roberta De Niro?
Wielkie otwarcie Nobu Hotel Warsaw lada miesiąc! Czym zaskoczy hotel Roberta De Niro?
Wielkie otwarcie Nobu Hotel Warsaw lada miesiąc! Czym zaskoczy hotel Roberta De Niro?
Wielkie otwarcie Nobu Hotel Warsaw lada miesiąc! Czym zaskoczy hotel Roberta De Niro?
Wielkie otwarcie Nobu Hotel Warsaw lada miesiąc! Czym zaskoczy hotel Roberta De Niro?
Wielkie otwarcie Nobu Hotel Warsaw lada miesiąc! Czym zaskoczy hotel Roberta De Niro?
Wielkie otwarcie Nobu Hotel Warsaw lada miesiąc! Czym zaskoczy hotel Roberta De Niro?
Wielkie otwarcie Nobu Hotel Warsaw lada miesiąc! Czym zaskoczy hotel Roberta De Niro?
Wielkie otwarcie Nobu Hotel Warsaw lada miesiąc! Czym zaskoczy hotel Roberta De Niro?
Wielkie otwarcie Nobu Hotel Warsaw lada miesiąc! Czym zaskoczy hotel Roberta De Niro?
Wielkie otwarcie Nobu Hotel Warsaw lada miesiąc! Czym zaskoczy hotel Roberta De Niro?
Wielkie otwarcie Nobu Hotel Warsaw lada miesiąc! Czym zaskoczy hotel Roberta De Niro?

W czerwcu 2020 r. otworzy się pierwszy w Polsce hotel i restauracja Nobu. Marka została założona przez genialnego szefa kuchni, Nobu Matsuhisę, aktora, Roberta De Niro i producenta filmowego, Meira Tepera. Unikalnym elementem dla marki Nobu jest architektura i pod tym względem każdy hotel na świecie jest inny – dopasowany do ducha miejsca, w którym powstał. Co nas czeka w warszawskim hotelu Nobu?

REKLAMA

Ta historia swój początek ma pod koniec lat osiemdziesiątych, kiedy to Robert De Niro był regularnym gościem pierwszej amerykańskiej restauracji Matsuhisy. Słynny aktor był zachwycony talentem szefa kuchni i próbował namówić go na otwarcie kolejnych lokali. Swój cel osiągnął dopiero cztery lata później. To właśnie wtedy, w 1994 roku na Manhattanie ruszyła pierwsza restauracja o nazwie Nobu. Dziś na świecie jest ich ponad 40.

Już sama liczba restauracji jest dobrą wskazówką, jak duży sukces odniósł ten koncept na przestrzeni lat. W 2009 roku założyciele Nobu postanowili zrobić kolejny krok i – wsparci przez doświadczonych w hotelarstwie CEO, Trevora Horwella oraz COO, Struana McKenzie'ego – otworzyli w Las Vegas pierwszy własny hotel. Od tamtego czasu otwarto 10 hoteli Nobu, m.in.w Miami, Barcelonie, Manili i na Ibizie.

Japońska filozofia życia

Co sprawia, że te hotele są wyjątkowe? Składa się na to wiele elementów i pierwszy z nich wynika właśnie z historii marki – że budowana jest ona na fundamentach wyśmienitej autorskiej kuchni Matsuhisy oraz niespotykanej wręcz jakości obsługi zainspirowanej japońską filozofią życia. Hotele pod tym szyldem na całym świecie ściągają do siebie nie tylko podróżnych szukających wypoczynku, lecz także rzesze lokalnych mieszkańców, przychodzących regularnie dla wrażeń kulinarnych. Kuchnia Matsuhisy jest niepowtarzalna i zaskakująca, ponieważ rzemiosło japońskiego mistrza sushi łączy się w niej z doświadczeniami i smakami, jakie Nobu zebrał, pracując przez wiele lat w Peru. Z powodu braku typowo japońskich składników, musiał wykazywać się dużą kreatywnością, która szybko stała się jego znakiem rozpoznawczym.

W czerwcu w Nobu Warsaw będzie można skosztować wszystkich smaków charakterystycznych dla Nobu, m.in. legendarnego czarnego dorsza z aksamitnym sosem miso, sashimi „New Style” przypiekanych olejem sezamowym, tatara z tuńczyka w aromatycznym sosie sojowo-wasabi z dodatkiem kawioru z jesiotra syberyjskiego Osetra, chrupiącej wieprzowiny z słodko-ostrym sosem miso, grilowanej japońskiej wołowiny Wagyu w pięciu kulinarnych odsłonach oraz doskonałego wyboru sushi i rolls z najwyższej jakości owoców morza.

Duch miejsca

Kolejny unikalny element dla marki Nobu to architektura i pod tym względem każdy hotel na świecie jest inny – dopasowany do ducha miejsca, w którym powstał. W Warszawie, u zbiegu ulic Koszykowej i Wilczej zrealizowano niezwykły projekt, łączący wyremontowane, historyczne skrzydło kamienicy, w której do niedawna mieścił się Hotel Rialto, oraz obecnie budowaną zupełnie nową część, której fasada zachwyca szkłem, kamieniem i naturalną zielenią zasadzoną na zewnętrznych tarasach. Wewnątrz czekają nas harmonijnie uzupełniające się światy. Pokoje w kamienicy odwołują się do eleganckiego, klasycznego stylu oraz najlepszych tradycji warszawskiej architektury i sztuki. Z kolei w nowym skrzydle znajdziemy nowoczesny i minimalistyczny design.



Rekomendowane dla Ciebie


DO POBRANIA





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.