Atrium Reduta uruchamia odświeżony food court. To projekt hiszpańskich architektów



PropertyDesign.pl - 21-06-2021 13:00


W świeżo otwartej przestrzeni restauracyjnej Atrium Reduty do dyspozycji gości jest 5 konceptów gastronomicznych. Już jesienią propozycję galerii dopełni Strefa WOW – nowatorska wielofunkcyjna przestrzeń rozrywkowa dla rodzin. Autorem obu stref jest hiszpańska firma architektoniczna The Leisure Way.

Otwarcie Przystanku Smaku jest zwieńczeniem pierwszego etapu przebudowy i modernizacji warszawskiej galerii. Oferta nowej strefy restauracyjnej zadowoli zróżnicowane gusta kulinarne i estetyczne. Na fanów azjatyckich specjałów czeka Silver Dragon z propozycją kuchni wietnamskiej, chińskiej i tajskiej, przygotowanej przez rodzimych azjatyckich kucharzy. Kulinarną podróż śladami smaków Morza Śródziemnego zaserwuje klientom Mąka i Oliwa. Domowe obiady – pyszne pierogi, sycące kotlety, zdrowe zupy i świeże surówki to z kolei początek długiego menu Mleczarni Jerozolimskiej – oferującej dania naszej rodzimej kuchni. Lokal serwuje potrawy oparte na oryginalnych polskich przepisach, z wykorzystaniem wyłącznie naturalnych i nieprzetworzonych składników. Fanów ulicznego jedzenia oraz najwyższej jakości wołowiny obsłuży z kolei Republika Burgera, a miłośników najsłynniejszych dań z kurczaka – KFC.

Nowa jakość i energia

Projekt aranżacyjny Przystanku Smaku łączy elementy dzikiej roślinności z nowoczesną wielkomiejską dynamiką i energią. Zarówno pod kątem architektonicznym, jak i funkcjonalnym strefa restauracyjna została zaprojektowana tak, by sprzyjać spotkaniom i wspólnemu spędzaniu czasu w preferowany dla każdego sposób. Nowy foodcourt zachęci gości nie tylko do zjedzenia posiłku, ale także do spotkań z rodziną, ze znajomymi lub do zorganizowania biznesowego lunchu. Bogactwo zieleni zapewni spokój i relaks zabieganym i zapracowanym mieszkańcom Warszawy oraz zachęci do pozostania w tej kojącej scenerii na dłużej. Szereg zrównoważonych rozwiązań architektonicznych i detali, naturalne elementy wykończenia naładują gości pozytywną energią, wzbudzą dobre emocje, sprzyjając skutecznemu relaksowi.

– Pandemia nie przeszkodziła nam w patrzeniu w przyszłość. Dobrze wykorzystaliśmy ten okres na stworzenie dla naszych gości zupełnie nowej przestrzeni do spędzania czasu i spotkań przy wspólnym stole. Nowoczesna, pełna energii, idealna do codziennych wizyt i wartościowej rodzinnej rozrywki. Taka właśnie jest nowa strefa gastronomiczna, wypoczynkowa i rozrywkowa, którą krok po kroku oddajemy do dyspozycji naszych klientów. Chcemy, by nasi goście czuli się u nas komfortowo, dobrze wspominali czas spędzony w Reducie oraz by nasze centrum było dla nich miejscem, które odwiedzają z przyjemnością – mówi Mariola Chmielewska, dyrektor Atrium Reduta.