Bakery Browary Warszawskie to nowy koncept w stylu polsko-francuskich piekarni rzemieślniczych



PropertyDesign.pl - 05-08-2020 12:26


Bakery Browary Warszawskie, nowatorski koncept w stylu polsko-francuskich piekarni rzemieślniczych, otworzy się na warszawskiej Woli. Na parterze budynku Biur przy Warzelni właściciele stworzą miejsce dla miłośników słodkich i słonych wypieków.

- Nasi goście na własne oczy będą mogli przekonać się, jak powstaje, rośnie i zarumienia się zdrowy chleb na naturalnym zakwasie. Codziennie czekać będzie na nich pyszne śniadanie, zbilansowany lunch oraz aromatyczna kawa i świeżo wyciskane soki. Ale w naszej piekarni na pierwszym planie znajdzie się oczywiście chleb – smaczny, pachnący, chrupiący – z różnego rodzaju ziarnami, pestkami, nasionami bogatymi w witaminy i minerały. Wszystko najwyższej jakości - opowiada Bartek Rychcik, właściciel Bakery Browary Warszawskie.

Goście Bakery Browary Warszawskie będą mogli spróbować autorskiego menu w polskim i francuskim stylu. Stworzy je szef kuchni, prawdziwy mistrz – Michał Paleta, który został również wspólnikiem całego przedsięwzięcia.

Wnętrze bistro będzie jednocześnie minimalistyczne i przyjazne. W lokalu dominować będą biel, czerń i szarość, a całość zostanie wzbogacona żywą roślinnością. Architekturę miejsca dopełni wszechobecny chleb – różnego rodzaju i formatu, który wypełni lady i półki.

Bakery Browary Warszawskie pierwszych gości zaprosi we wrześniu 2020 roku. Lokal znajdzie się w Biurach przy Warzelni, przy schodach prowadzących przez plac Dolny do Leżakowni.