Z początkiem września br. do dyspozycji klientów szczecińskiej Galerii Gryf oddana została nowoczesna strefa restauracyjna. Jej wydzielenie jest pierwszym efektem remodelingu, który rozpoczął się w czerwcu br.
Współcześni klienci poszukują w galeriach handlowych już nie tylko atrakcyjnej oferty handlowej, lecz także przestrzeni sprzyjającej spotkaniom towarzyskim. Dlatego dla Carrefour Polska – właściciela i zarządcy Galerii Gryf w Szczecinie – niezwykle istotne stało się zaaranżowanie w obiekcie miejsca sprzyjającego takim aktywnościom.
Od 1 września br. klienci szczecińskiego obiektu mogą korzystać z nowoczesnej, komfortowej i zaprojektowanej zgodnie z najnowszymi trendami przestrzeni gastronomiczno-wypoczynkowej. Na powierzchni ponad 300 mkw. znaleźć można lokale takie, jak Berlin Donner Kebab, Kuchnia Pekin czy Bistro Express.
Oddanie strefy food court do dyspozycji klientów to pierwszy efekt remodelingu, jaki prowadzony jest w obiekcie od czerwca br. W tym roku modernizacji poddane zostaną także pasaże (wymienione zostaną płytki, sufity i oświetlenie oraz elementy małej architektury), toalety i pokój rodzica z dzieckiem. Odnowione zostaną również portale wejściowe i fasada całego obiektu. Ponadto usprawniony zostanie wyjazd ze stacji benzynowej, dzięki czemu dojazd do galerii będzie dla zmotoryzowanych klientów bardziej dogodny.
Za projektem inwestycji stoi Federacyjne Biuro Architektoniczne. Zakończenie wszystkich prac zaplanowane jest na koniec 2017 roku.
współwłaściciel JSK Architekci
Współwłaściciel i Prezes FS&P ARCUS Biuro Architektoniczne
Założyciel, Architekt Nizio Design International
Architekt FBT Pracownia Architektury i Urbanistyki
Architekt FBT Pracownia Architektury i Urbanistyki
Architekt Kazimierski i Ryba sp.j.