Geometryczne formy, industrialne detale i mocny kolor. Zaglądamy do biura Vertiv Poland



PropertyDesign.pl - 03-12-2021 17:00


Geometryczne formy, industrialne oświetlenie, mocne akcenty kolorystyczne i... serwerownia będąca jednocześnie showroomem marki - tak wygląda biuro Vertiv Poland projektu pracowni Carbon Architecture. Realizacja powstała we współpracy z warszawskim Salonem Balma.

W reprezentacyjnej strefie wejścia uwagę przykuwa geometryczna lada recepcyjna, ciekawe industrialne, stalowe oświetlenie oraz ekspozycyjna serwerownia będąca jednocześnie firmowym showroomem.

Sporo tu inspiracji zaczerpniętych bezpośrednio z identyfikacji wizualnej Vertiv. Spójność stylistyczną osiągnięto między innymi dzięki zastosowaniu podstawowej palety barw przełamanej mocnymi akcentami kolorów: pomarańczowego, żółtego oraz niebieskiego.

Strefy pracy

W strefie pracy zadbano o dobrostan pracowników poprzez udostępnienie biurek z elektryczną regulacją wysokości S4 oraz budek akustycznych. Pojedyncze stanowiska pracy zostały zbudowane w oparciu o biurka G4, funkcjonalne kontenery podbiurkowe K2, ścianki ETUM oraz szafy Woo z nadstawkami w postaci donic z kwiatami.

Duża ilość szafek typu lokers z kolekcji L2 pozwala na utrzymanie porządku. To funkcjonalne rozwiązanie, które bardzo dobrze sprawdza się na otwartych przestrzeniach. Dodatkowe miejsce do przechowywania stanowią regały Balma STEPPS, które oprócz swojej podstawowej funkcji świetnie sprawdzają się jako element wizualnie wydzielający poszczególne przestrzenie pracy.

Salki konferencyjne

Salki konferencyjne, które dla usprawnienia codziennej komunikacji zostały nazwane największymi warszawskimi dzielnicami jak np.: „Wola” czy „Ochota” stanowią bezpośrednią odpowiedź na bieżące potrzeby firmy. Stąd w ramach projektu znajdziemy zarówno mini salki spotkań, jak i duże sale konferencyjne ze stołami Simplic oraz praktycznymi składanymi stołami.

Pokoje dla managerów

Pokoje managerskie to minimalistyczne wnętrza wyposażone w biurka z kolekcji G4 utrzymane w ciepłych drewnianych dekorach. W biurze kompletnym nie mogło zabraknąć przestronnej kuchni z przytulną stołówką oraz chillout roomu, w którym można zregenerować organizm na sofie Le Monde (Noti). Nowoczesny charakter realizacji ocieplają drewniane wykończenia, energetyzujące tapety, mocne kolory oraz rośliny.